Spejdernes Lejr ansætter ny sekretariatsleder

Nordens største spejderbegivenhed, Spejdernes Lejr, der har næsten 40.000 deltagere fra ind og udland, skal være en fast, tilbagevendende begivenhed. Spejderne opbygger nu en permanent organisation, der skal understøtte de frivilliges arbejde med at gennemføre lejren. Spejderne har ansat Margrethe Nabe-Nielsen, der kommer fra en stilling som souschef i Frivilligrådet, som ny sekretariatsleder for Spejdernes Lejr.

Spejdernes Lejr, som næste gang bliver afholdt i 2022, er et samlingspunkt for spejderne i Danmark, repræsenteret af Det Danske Spejderkorps, KFUM-Spejderne, De grønne pigespejdere, Danske Baptisters Spejderkorps og Dansk Spejderkorps Sydslesvig. Lejren havde i 2017 næsten 40.000 deltagere. Sammen med andre aktiviteter som fx. Ungdomsøen, medvirker spejderbevægelsen med Spejdernes Lejr til at gøre fremtidens børn og unge beredt til livet med afsæt i fællesskab, udfordringer og friluftsliv. Placeringen af den næste Spejdernes Lejr er ikke afgjort endnu, men udbudsmaterialet forventes klart til årsskiftet.

”Vi glæder os over ansættelsen af Margrethe som sekretariatsleder for Spejdernes Lejr. Ansættelsen sker med afsæt i at Spejdernes Lejr skal være en fast tilbagevendende begivenhed. Derfor ønsker vi at opbygge en organisation, der sikrer de bedste forudsætninger for udviklingen af Spejdernes Lejr, samt erfaringsopsamling i perioderne mellem de enkelte lejre. Spejdernes Lejr hviler på et fundament af en kæmpemæssig frivillige indsats, som leveres af tusindvis af medlemmer i de fem danske spejderkorps, og det skal en fast organisation bakke op om,” siger Thea Hass, direktør for Spejderne.

Margrethe Nabe-Nielsen tiltræder stillingen 15. november 2018. Hun kommer fra en stilling som souschef i Frivilligrådet,og har tidligere arbejdet i Undervisningsministeriet og Deloitte. Margrethe kommer med stor erfaring i at opbygge organisationer, skabe overblik over processer og økonomi, og i at understøtte arbejdet i styregrupper og for politisk valgte ledere. I sin fritid er hun i øvrigt spejderleder på Islands Brygge i København:

”Jeg var selv med på Spejdernes Lejr i 2017 – som deltager via eget engagement i spejderbevægelsen, og som repræsentant for mit nu tidligere arbejde i Frivilligrådet. Hver gang jeg har været på en stor international spejderlejr, bliver jeg imponeret over den kæmpe bedrift, det er at stable sådan en lejr på benene. Jeg glæder mig derfor utrolig meget til selv at være en del af at planlægge og gennemføre de næste lejre, og understøtte alle de dedikerede frivillige kræfter, der står bag. Med Spejdernes Lejr har vi desuden en enestående mulighed for at vise hele verden den kæmpe mangfoldighed, som Spejderne repræsenterer.” siger Margrethe Nabe-Nielsen.

 

Fakta:

Spejdernes Lejr er med tusindvis af deltagere fra ind- og udland Danmarks (og Nordens) største spejderlejr. Lejren er arrangeret af Spejderne, der repræsenterer de fem danske spejderkorps: Det Danske Spejderkorps, KFUM-Spejderne i Danmark, De grønne pigespejdere, Danske Baptisters Spejderkorps og Dansk Spejderkorps Sydslesvig, som har i alt 70.000 medlemmer.

Den seneste Spejdernes Lejr blev afholdt fra 22. juli til den 30. juli 2017 i Sønderborg og havde deltagelse af næsten 40.000 spejdere fra ind- og udland.