Folkemødet 2014: Spejderne fik politikerne til at samarbejde

|

Kategorier

Folkemødet
Grænseoverskridende udfordringer og tæt samarbejde var nøgleordene, da spejderne på Folkemødet 2014 fik toppolitikere til at samarbejde på bedste spejdermanér.

Tekst: Helene Kristine Holst
Foto: Jakob Vibe

”Geronimooo”, råbte Venstres næstformand, Kristian Jensen, da han sprang ud over klippen ved Opalsøen på Bornholm til årets folkemøde. Springet var en del af spejdernes dyst hvor temaet var samarbejde. Fastspændt til svævebanen fløj Kristian Jensen over Opalsøen og landede med et plask i den anden ende af søen, hvor venstrefløjens politikerhold var ankommet få minutter før.

En glad, men plaskvåd, næstformand blev modtaget af Karsten Lauritzen fra samme parti, som indrømmede, at det var frygtindgydende at stå på kanten inden springet.
”Men hold op hvor var det fedt, da man først var sprunget,” tilføjede Karsten Lauritzen.

De fire teams var opdelt i holdene ”Børne- og ungdomsorganisationer” med blandt andet Pia Allerslev, borgmester for børn og unge i Københavns kommune, ”Ungdomspolitikere” med Formanden for SFU, Carl Valentin og to andre ungdomspolitikere, ”Blåt hold”, med næstformand Kristian Jensen i spidsen og ”Rødt hold” med blandt andet tidligere Udviklingsminister Christian Friss Bach.
De fire hold kæmpede mod hinanden igennem flere forskellige udfordringer, hvor de skulle finde deres bedste samarbejdsevner frem og hjælpe hinanden i holdene.

”Springet til sidst over søen var virkelig nervepirrende, men med opbakning fra især Cristian Friss Back, kunne jeg klare det. Det betød meget,” sagde Maja Panduro, folketingsmedlem for Socialdemokraterne, fra rødt hold.

Efter svævebanen skulle de nu drivvåde politikere samarbejde på tværs af holdende om at tænde et bål. Hurtigt var de i gang og diskuterede hvordan, man bedst kunne få liv i bålet.
Det faldt de ivrige politikere nemt, og det varede ikke længe før flammerne skød frem.

”Det ville være fascinerende, hvis sådan et samarbejde kunne lade sig gøre politisk,” påpegede Kasten Lauritzen.

Det blev erklæret at alle fire hold var vindere af dysten. Spejderne påpegede overfor politikerne, at det ikke altid handler om at vinde, men over at reflektere over de ting, man har fået ud af dysten. Politikerne havde oplevet for konstruktivt det er, at arbejde i hold, men at man opnår resultater endnu hurtigere, når man løfter i flok.