Vi gør børn og unge beredt til livet

Spejderne er en børne- og ungdomsbevægelse med over 70.000 medlemmer. Spejderne har aktiviteter for børn, unge og voksne, som udfordrer og udvikler. Når vi oplever lejre, ture og aktiviteter sammen, opstår der fællesskaber. Det handler om at prøve grænser af både i det store og små.

Vi bruger friluftsliv som en ramme om vores aktiviteter. Det skal både være sjovt, udfordrende og udviklende, når vi er sammen. Vi arbejder via Spejdermetoden. Som du kan læse mere om her.

Fælles projekter

Spejderne har gang i mange fælles projekter: Vi arrangerer Nordens største spejderlejr, vi taler ungdommens sag på Folkemødet, vi har udviklet vores egen app og meget mere. Du kan se vores fælles projekter her.

Fem spejderkorps – én forening

Spejderne er en paraplyorganisation, der repræsenterer de fem danske spejderkorps; Det Danske Spejderkorps, KFUM-Spejderne, De grønne pigespejdere, Danske Baptisters Spejderkorps og Dansk Spejderkorps Sydslesvig. De fem spejderkorps har i mange år samarbejdet om forskellige projekter, og i 2015 gik de fem spejderkorps sammen i den fælles forening Spejderne.

Læs foreningen Spejdernes 2023-2027 strategi her