Folkemødet 2015: Spejderne satte Ungdomsøen på dagsordenen

|

Kategorier

Folkemødet
Masser af mennesker. Masser af debatter. Masser af sol. Masser af glade spejdere. Masser af Ungdomsø. Kort sagt: Folkemødet anno 2015 på Bornholm havde masser af det hele.

Der var op imod 35.000 besøgende hver af de fire dage, mødet varede. Mange af dem var inde og kigge eller slentrede forbi Spejdernes karakteristiske orangegule telt, der udover ypperligt pionerarbejde også udmærkede sig ved at ligge midt i dele, tæt på hovedscenen.
Der var ca. 80 spejdere af sted fra de fem korps, og det var ikke kun teltet, der fyldte godt – det gjorde spejderne også.

Spejderdysten – Rejsen til Ungdomsøen
Det overordnede fokus for Spejdernes deltagelse på mødet i år var Ungdomsøen – den store ø i Øresund. Den var omdrejningspunktet i den store Spejderdyst og i flere af debatterne, der blev afholdt i teltet. Dysten foregik i fire blandede patruljer bestående af politikere (bl.a. Morten Østergaard og Søren Pind), meningsdannere og spejdere. De skulle gennem et stærkt fællesskab igennem forskellige poster og forhindringer samle redskaber sammen, så de til slut i samarbejde med de andre patruljer kunne tænde ”Fællesskabets flamme.”

Stærke værdier
Der har været afholdt en række forskellige debatter, hvor stærke værdier som unges samfundsansvar og tillidsfulde fællesskaber blev vendt. Ligeledes var der en hel debat, der udelukkende handlede om Ungdomsøen, hvor visionerne, ønskerne og mulighederne for øen blev diskuteret.
Alle arrangementer var velbesøgte, og det gav grobund for nogle gode snakke.

Veldokumenteret
Det hele blev dækket alle dage på de sociale medier. Især Twitter glødede. Faktisk blev det på et tidspunkt så hot, at Spejderne vandt en flaske bobler for at have været de hurtigste og mest aktive på Twitter-tasterne.
Samlet set blevet #spejder nummer 2 på listen over de mest brugte hashtags under Folkemødet kun overgået af #dkpol. #Ungdomsøen blev nummer 6.