De fem spejderkorps stifter foreningen Spejderne

|

Kategorier

Foreningen Spejderne

Den 2. december stiftede de fem danske spejderkorps en fælles forening, der skal lette eksisterende og fremtidigt samarbejde imellem korpsene.

De fem spejderkorps i Danmark har stiftet den fælles forening Spejderne. Foreningen skal gøre det nemmere at koordinere og organisere de fælles indsatser korpsene imellem og er en formalisering af det Spejderne-samarbejde, som har dannet udgangspunkt for de fælleskorpslige aktiviteter de seneste år, som WOOP, Spejderdagen, Spejdernes Lejr og Ungdomsøen.

Spejdercheferne David Hansen og Annesofie Bjerre fra Det Danske Spejderkorps tror, at foreningsdannelsen kan være med til at lette samarbejdet mellem de fem spejderkorps:

”Vi har de seneste år haft gang i rigtig mange fælleskorpslige samarbejder med bl.a. Spejdernes Lejr, Folkemødet og nu Ungdomsøen. Og intet tyder på, at der fremover kommer færre fælles indsatser. Derfor er det også vigtigt, at vi får nogle basale ting på plads omkring, hvordan vi organiserer os, når vi samarbejder”, siger spejderchef Annesofie Bjerre.

”En fælles forening med klare vedtægter og en afklaret mandatfordeling giver os et rigtig godt udgangspunkt for vores eksisterende og fremtidige indsatser. Foreningen er ikke en sammenlægning, men en formalisering af det samarbejde, som allerede foregår”, siger spejderchef David Hansen.

Formand for KFUM-Spejderne i Danmark, Michael Aagaard Seeberg, er glad for Spejdernes nye forening og fremhæver:

”Vi ved, at når vi laver store ting sammen, så rykker det hos børn og unge. Vores samarbejde skaber nogle fælles stærke fortællinger om spejderarbejde og de værdier, der ligger bag det at være spejder i fremtidens Danmark. Med ’Spejderne’ har vi en rigtig god platform til at fortsætte det arbejde og skabe fælles initiativer, der gør børn og unge beredt til livet gennem fællesskab, friluftsliv og udfordringer”, siger formand Michael Seeberg.

Foreningens medlemmer og stiftere er de fem internationalt anerkendte spejderkorps i Danmark og Sydslesvig: Det Danske Spejderkorps, KFUM-Spejderne i Danmark, De grønne pigespejdere, Danske Baptisters Spejderkorps og Dansk Spejderkorps Sydslesvig.

Du kan læse vedtægterne for foreningen Spejderne her.