Søges: Praktikant til Ungdomsøen

|

Kategorier

Foreningen Spejderne

Har du lyst til at engagere dig i at gøre flere børn og unge beredt til livet gennem friluftsliv, fællesskab og udfordringer, – og gøre det med afsæt i spejdermetoden? Har du lyst til at være med til at udvikle nye projekter med afsæt i Ungdomsøen, og kan du arbejde selvstændigt og holde tungen lige i munden? Så søg stillingen som praktikant hos Spejderne.

Opgaverne

Opgaverne som praktikant udspringer af projektet Ungdomsøen, hvor Spejderne er i gang med at omdanne det gamle Middelgrundsfort til en ø for unge fra hele Danmark. Når Ungdomsøen åbner i 2019, skal den være spækket med vedkommende og relevante aktiviteter for unge, både spejdere og andre unge.

Derfor igangsætter vi en række forskellige projekter, der skal resultere i nye samarbejdsformer, nye partnerskaber og nye aktivitetskoncepter, som kan sættes i spil på Ungdomsøen, og du bliver en central aktør i den forbindelse.

Du skal være med til at udtænke nye projekter og nye aktivitetsformer, som unge har lyst til at engagere sig i, og du skal være med til at gøre dem til virkelighed. Du kommer til at arbejde med frivillige, især unge frivillige, som skal involveres i arbejdet, og være den primære trækkraft i projekterne, og din opgave bliver at understøtte det frivillige arbejde på forskellig vis.

Ungdomsøen skal etableres i samarbejde med en række forskellige ungdomsorganisationer, og du skal være med til både at finde samarbejdspartnerne, og få skabt en god forbindelse til dem.

Hvem er Spejderne?

Spejderne er en ny forening, der er stiftet i fællesskab af de fem internationalt anerkendte spejderkorps i Danmark. Spejdernes opgave er at udbrede spejderarbejdet til endnu flere børn og unge, og at gøre Ungdomsøen til en ø for hele Danmarks ungdom. Du kan læse mere om os her på siden.

Hvad søger vi?

Spejderne er en ny organisation, og derfor skal du være god til selv at fylde rammerne for jobbet ud. Vi bygger vejen mens vi går, og der er ikke mange faste rammer at læne sig op ad. Du skal derfor være god til at tage ansvar og arbejde selvstændigt, og kunne navigere i de situationer, du kommer ud i.

Du må meget gerne have kendskab til spejderbevægelsen, – og også gerne have lyst til at udforske, hvordan vi kan åbne spejderbevægelsen mere op for andre unge. Kompetencer indenfor projektledelse vil være en fordel, ligesom du gerne må interessere dig for organisationsudvikling, samfundsengagement og frivilligt ungdomsarbejde.

Du er sikkert studerende på en videregående uddannelse, fx inden for samfundsfag, humaniora eller lign., og måske bosat i cykelafstand af Holmen, som bliver din arbejdsplads. Praktikperioden vil være fra august-december, og fastlægges endeligt i aftale med dig. Praktikken er ulønnet.

Hvis du vil vide mere, så ring til vores nuværende praktikant, Kasper, på tlf. 3153 4240, eller til direktør for Spejderne, Thea, på 2968 1981.