Fondsbevilling: Spejderdagen skal løfte verdensmålene

|

Kategorier

Foreningen Spejderne, Spejderdagen

Spejderne har modtaget 97.000 kr. fra TuborgFondet til at gøre FN’s 17 verdensmål til omdrejningspunktet for Spejderdagen 2018.

Foto: Margrethe Grønvold Friis

Pengene er givet til at udarbejde fælleskorpsligt aktivitetsmateriale, der gør verdensmålene let tilgængelige og sjove at arbejde med i de lokale spejdergrupper i Danmark.

Det nye aktivitetsmateriale skal være klar til Spejderdagen 2018, hvor det bliver gjort tilgængeligt for alle spejdergrupper. Gennem aktivitetsmaterialet skal flere spejdere få viden om verdensmålene, og blive inspireret til, hvordan man i dagligdagen selv kan gøre noget for at komme nærmere opfyldelsen af verdensmålene. Materialet skal medvirke til at gøre verdensmålene nærværende og håndgribelige for børn og unge i Danmark, og være med til at give en forståelse af, at alle kan bidrage til målenes opfyldelse.

Ideen til det nye aktivitetsmateriale blev skabt på Spejdernes Lejr 2017, hvor der på ”Verdensmålspladsen” blev sat fokus på verdensmålene. Erfaringerne fra Spejdernes Lejr viser, at unge i høj grad ønsker at engagere sig i verdensmålene, hvis de bliver gjort tilgængelige og med konkrete anvisninger på handlinger, som kan gennemføres i nærmiljøet.

Aktivitetsmaterialet udarbejdes af en frivillig projektgruppe. Hvis du har lyst til at være med i arbejdet, kan du kontakte Kasper Rolle på kasper.rolle@spejderne.dk. Der kommer mere information ud om arbejdet i løbet af nogle uger, så følg med – bl.a. her på www.spejderne.dk