Vil du være talsperson på årets Folkemøde?

|

Kategorier

Folkemødet

Har du lyst til at være frontfigur og talsperson for den fedeste børne -og ungdomsorganisation i Danmark? Vil du med Spejderne på årets folkemøde? Har du lyst til at opleve demokratiet helt tæt på? Og er du spejder i alderen 15 til 18 år? Så er det DIG, vi leder efter!

Spejderne deltager igen i år på Folkemødet på Bornholm, og i dén forbindelse søger vi 12 unge mennesker, der vil være Young Spokespersons for Spejderne.

Som Young Spokesperson kommer du til, sammen med en patrulje, at deltage i forskellige events og debatter, snakke med politikere og meningsdannere, og møde mulige samarbejdspartnere sammen med resten af det danske folk, samtidig med, at du repræsenterer Spejderne.

Dermed er du med til at bevise, at unge mennesker også kan engagere sig i vores samfund og demokrati, og du får rig mulighed for at udbrede budskabet om, hvad spejderbevægelsen laver, og hvordan det udvikler børn og unge som dig selv.

Vi leder efter folk fra alle korps, og sigter efter spejdere, som passer på mindst én af disse profiler:

MEDIE-SPEJDEREN

 • Du er den seje spejder, der har færdighederne til effektivt at bruge, og det gode overblik over de forskellige sociale medier.
 • Du har flair for at tage gode billeder, optage de gode og skarpe videoer, og skrive de fængende historier, der hører til.
 • Du er skarp til at forstå politiske budskaber og fange debattens bedste citater.

BUDSKABS-SPEJDEREN

 • Du er den seje spejder, der kan fortælle de gode historier om spejderlivets værdier, f.eks. om hvorfor spejder ikke bare er en hobby, men en livsstil.
 • Du kan fortælle ovenstående i en 1-til-1 samtale eller i større forsamlinger.
 • Du er en spejder-ildsjæl, der gerne tager ordet og præger debatterne og de meningsdannere, der er til stede.

Selve Folkemødet foregår torsdag d. 14. til søndag d. 17. juni i Allinge på Bornholm og du skal have mulighed for at deltage alle dage. Vi i arbejdsgruppen sørger for fælles transport, mad og overnatningsmuligheder i telt.

Inden mødet vil der blive afholdt en forberedelsesweekend, hvor du får mulighed for at blive skarp på hvilke budskaber du skal komme ud med på Folkemødet og hvordan du formidler dem og møder de andre Young Spokespersons du skal arbejde sammen med. Forweekenden kommer til at ligge den 6.-8. april.

Hvis du kunne tænke dig at deltage som Young Spokesperson for Spejderne på årets Folkemøde, skal du sende en mail til Frederik på frederik.vejby@spejderne.dk senest den 4. marts, men søg gerne med det samme.

I din mail, skal du skrive følgende;

 • hvorfor du gerne vil med,
 • hvordan du synes, du passer ind i de beskrevne roller,
 • din fødselsdato,
 • hvor du er spejder,
 • og hvordan vi får fat i dig.

Du vil få svar midt i marts. Hvis du har nogen form for spørgsmål til ovenstående, er du velkommen til at sende en mail på ovenstående mail-adresse.

Mange spejderhilsener

Young Spokesperson-arbejdsgruppen
Frederik, Pia, Sebastian og Mathias