Praktikopslag: Kan du skabe levende og engagerende fortællinger om Ungdomsøen?

|

Kategorier

Foreningen Spejderne

Ungdomsøen søger en kommunikationspraktikant, der brænder for visuel kommunikation og grafisk arbejde og bl.a. skal være med til at afvikle en større kommunikationskampagne. Praktikperioden løber fra starten af august til december.

Vi har Danmarks mest ambitiøse platform til udvikling af unge – Ungdomsøen i Øresund – og vi søger en praktikant, der brænder for at få lov til at prøve kræfter med visuel og digital kommunikation i praksis.

Målet er ganske enkelt, at hele landet skal høre om Ungdomsøen, der lige nu skabes på et gammelt søfort i Øresund. Dine ideer og kompetencer bliver centrale i at løse den udfordring!

Som kommunikationspraktikant hos Ungdomsøen får du mulighed for at blive en del af et ambitiøst, engageret og nytænkende team, og du får medansvar for både at udvikle og afvikle kommunikation. Spørgsmålet er bare, om du er klar til at sætte dit præg på denne store og nytænkende ungeindsats?

Hvem leder vi efter?

Vi søger en studerende, der har erfaring med og brænder for visuel kommunikation og grafisk arbejde. Det kunne være i form af videoproduktion, redigering og digital kommunikation.

Du må gerne have arbejdet på forskellige medieplatforme og have et særligt blik for at ramme unge. Vi forventer, at du har mod på at udfordre dine evner til at udvikle og afvikle kreative, visuelle og engagerende kommunikationsindsatser.

Som praktikant vil du blandt andet få medansvar for at planlægge og afvikle en større kommuniktionskampagne i efteråret. Kampagnen skal styrke kendskabet og ejerskabet til Ungdomsøen.

Derudover tilbyder vi dig et ret unikt kryds på kompetencecv’et. Du får nemlig erfaring i at samarbejde med et meget dedikeret team af frivillige, der aktuelt både driver Ungdomsøens sociale medier og hjemmesider, men også producerer små videoer. I skal sammen styrke Ungdomsøens visuelle kommunikation i hverdagen.

Du vil samarbejde tæt med Spejdernes kommunikationskonsulent, projektlederen for aktiviteter på Ungdomsøen, den frivillig gruppe for kommunikation og Middelgrundsfonden, der står for istandsættelse af øen. Kort sagt, et vildt og spændende krydsfelt af forskellige ansatte og frivillige.

Vi forventer, at du:

  • Er i gang med en relevant videregående uddannelse fra f.eks. fra ITU, DMJX, NEXT, CBS, SDU, RUC, KU eller designskolerne
  • Er struktureret og kan arbejde både selvstændigt og i teams
  • Er ansvarsbevidst, imødekommende og god til at indgå i sociale sammenhænge
  • Har erfaring med visuel kommunikation og mediearbejde: f.eks. videoredigering, grafisk arbejde, web-design, CMS og fotografering
  • Er frisk på at lære og kaste dig ud i ting, du ikke har prøvet før
  • Er klar på at indgå i et lille team, hvor alle hjælper alle – også med forefaldende opgaver

Ungdomsøen

Fra foråret 2019 kan unge fra hele landet mødes om fælles aktiviteter på Ungdomsøen midt i Øresund. 120 mio. kr. fra Nordea-fonden søsætter nemlig Spejdernes vision om at omdanne Middelgrundsfortet til en ø for alle unge.

Imens Middelgrundsfonden istandsætter øens fysiske rammer, er vi i Spejderne ved at udvikle de aktiviteter og det indhold, der skal præge øen, når den åbner. Både frivillige unge og professionelle samarbejdspartnere er involverede i udviklingen, og potentialet er stort.

Der er behov for stærk kommunikation for at skabe ejerskab og engagement hos landets unge. Det skal du bidrage til.

Spejderne er en børne- og ungdomsbevægelse med over 70.000 medlemmer, der gør børn og  unge beredt til livet. Vi repræsenterer de fem spejderkorps i Danmark; Det Danske Spejderkorps, KFUM-Spejderne, De grønne pigespejdere, Danske Baptisters Spejderkorps og Dansk Spejderkorps Sydslesvig.

Spejdernes sekretariat består af fire fuldtidsmedarbejdere. Vi er et lille team med utallige samarbejdsflader hos både frivillige og partnere. Ungdomsøen, som du primært vil beskæftige dig med, er derfor bare ét af flere vilde projekter, som Spejderne aktuelt har gang i.

Om praktikforløbet

Praktikperioden er fra starten af august til december. Arbejdstid og praktiklængde vil være tilpasset dit studie.

Du vil få tildelt en praktikvejleder hos Spejderne, som afholder regelmæssige samtaler med dig om mål, trivsel og opgaver. Du vil blive en del af vores gratis frokostordning.

Praktikken er ulønnet, men udgifter til forplejning, IT-udstyr mv. dækkes af Spejderne.
Vi deler kontor med De Grønne Pigespejdere og Det Danske Spejderkorps på Arsenalvej 10, 1436 København K

Ansøgning

Send din ansøgning, CV og 1-2 eksempler på kommunikationsarbejde du har erfaring med til mikkel.gjelstrup@spejderne.dk.

Ansøgningsfristen er 2/5 2018 – men send gerne hurtigere, da vi holder samtaler løbende.

Yderligere information

Du kan læse mere om Ungdomsøen og Spejderne på www.spejderne.dk
Spørgsmål kan rettes til Mikkel Gjelstrup på mail: mikkel.gjelstrup@spejderne.dk eller telefon: 40575557

Vi glæder os til at høre fra dig!