Beredt til livet på Folkemødet

|

Kategorier

Folkemødet

 

Når Spejderne torsdag sætter de sidste teltpløkker i jorden, bliver dette års Folkemøde skudt i gang. Spejderne har siden 2013 deltaget på Folkemødet på Bornholm, hvor vi har vist, hvordan spejderlivet giver børn og unge kompetencer, man ikke kan læse sig til.

Spejderne deltager på Folkemødet i 2018, fordi vi ønsker, at det skal være hele folkets møde. Derfor er det vigtigt, at spejderne og ungdommen har en stemme. Det mener vi at Spejderne kan sikre, når vi tager et hold seje, unge spejdere i alderen 15-18 år med, som kan udtale sig på vegne af ungdommen og spejderbevægelsens omtrent 70.000 medlemmer.

 

‘Spejderdysten’

Vi gør det også, fordi vi mener, at spejdermetoden kan bidrage til et bedre Folkemøde. Vi tror på den gode debat, men mener at den kan løftes og forbedres gennem mere end bare ord – vi byder ind med debatter præget af mere handling, bevægelse og samarbejde. Det vil vi gerne udbrede på Folkemøde og i hele samfundet. Derfor har vi igen i år ’Spejderdysten’. Hvert år arrangerer vi ’Spejderdysten’, hvor politikere og meningsdannere prøver kræfter med spejdermetoden på egen krop.

Spejderne har en ambition om at gøre børn og unge beredt til livet gennem friluftsliv, fællesskab og udfordringer. At være beredt til livet handler både om at kunne håndtere sit eget liv, lige dér hvor man er, men også om at have forståelse for den bredere sammenhæng, som vi alle er den del af. Konkret på Folkemødet betyder det, at når vi tager afsted, så tager vi afsted med nogle unge mennesker, som er klar til at udfordre. De skal ud at udfordre Finansministeren på, hvordan vi gør verden til et bedre samfund og de skal tale med den enkelte borger om, hvordan vi kan sætte en retning for Danmark.  

Dybest set er Folkemødet et sted, hvor vi bringer beslutningstagere ud på en form for spejderlejr. Når vi sover i telt og når vi samarbejder i små fællesskaber, så er dét en del af den grundlæggende spejdermetode, som hele befolkningen får lidt mere af, når vi er til stede.

Kom og besøg os på Folkemødet ved Cirkuspladsen. Vi glæder os rigtig meget til at invitere jer ind i Spejdernes og Ungdommens hus.

 

Om Spejderne

Spejderne er en paraplyorganisation, der repræsenterer de fem spejderkorps i Danmark. Det Danske Spejderkorps, KFUM-Spejderne, De Grønne Pigespejdere, Danske Baptisters Spejderkorps og Dansk Spejderkorps Sydslesvig. De fem spejderkorps har i mange år samarbejdet om forskellige projekter, og i 2015 gik de fem spejderkorps sammen i den fælles forening Spejderne. Sammen arrangerer vi Danmarks største spejderlejr, vi er i gang med at omdanne Middelgrundsfortet i Øresund til Ungdomsøen og vi er Danmarks stærkeste fællesskab, som gør børn og unge beredt til livet.

 

Kontakt og presse

Vil du i kontakt med direktør for Spejderne, Thea Hass, så skriv til thea.hass@spejderne.dk.

Har du henvendelser vedr. presse, så skriv til presse og kommunikation ansvarlig,  Johny Kristensen: Johny.kristensen@spejderne.dk – mobil +4521430311.