Nu kan de første gæster booke deres besøg på Ungdomsøen

|

Kategorier

Foreningen Spejderne

De sidste tre år er der blevet arbejdet på højtryk for at sætte det gamle Middelgrundsfort ud for København i stand, så det til september 2019 kan åbne som alle danske unges ø. I dag fredag runder arbejdet med udviklingen af Ungdomsøen en vigtig milepæl. Renoveringen af øen er nemlig så langt, at Ungdomsøen fredag morgen er begyndt at tage imod de første bookinger.

 

Det er Nordea-fonden der med en støtte på 120 millioner kroner – til at renovere det gamle Middelgrundfort ud for København – har gjort det muligt at realiserer visionen og drømmen om Ungdomsøen. Ligesom fonde som Nordea-fonden, Trygfonden & Tuborgfondet muligegøre udviklingsarbejdet og arbejdet med frivillige.  Fredag morgen er de store visioner og drømme så blevet en hel del mere konkrete, her har Ungdomsøen nemlig åbnet op for de første bookinger:

“At få en masse unge fra hele landet ud og opleve og bruge Ungdomsøen er jo hvad det hele dybest set handler om. Derfor er det en stor ting, at vi fra i dag begynder at tage imod de første bookinger. Selvom åbningen af øen først sker officielt i sensommeren 2019, så har eksempelvis mange højskoler, efterskoler, gymnasier og spejdergrupper brug for at kunne planlægge deres aktiviteter allerede nu en mulighed vi er rigtig glade for at kunne give dem,” siger Frej Elbæk Schjeldal, kommunikationschef for Spejderne og Ungdomsøen.

Telte, Shelters og værelser med udsigt
I første omgang begynder Ungdomsøen at tage imod henvendelser fra grupper på 10 personer eller mere og der vil være særlig fokus på, at få besøgende på Ungdomsøen der kan give værdifuld feedback på øens faciliteter frem mod den officielle åbning:

“I starten handler det om, at vi åbner op for større grupper der vil overnatte på øen enten i perioden fra maj til august hvor vi tryktester øens faciliteter frem mod den officielle åbning som forventes at blive i september 2019,” siger Frej Elbæk Schjeldal.

På Ungdomsøen kommer der til at være teltplads med plads til ca. 400 overnattende gæster, shelters med plads til ca. 60 overnattende gæster og værelser inde i det gamle fort med plads til i alt ca. 100 gæster:

“Vi tager nu hul på dele af øens kapacitet. Særligt i øens test-periode fra maj til og med august gælder det dog, at vi bevidst ikke udnytte hele øens kapacitet. Her handler det om, at dem der er på øen, hvad enten de sover i telte, shelters eller inde i fortet har en god oplevelse, samtidig med at de giver os værdifuld feedback på deres besøg således, at vi inden den officielle åbning allerede har gjort os praktiske erfaringer med hvordan de besøgende bruger og oplever øen,” fortæller Frej Elbæk Schjeldal.

Ønsker man at vide mere kan man skrive en mail til booking@ungdomsoen.dk, følge med på Ungdomsøens Facebook-side

Fakta:
Ungdomsøens forventes at åbne officielt til september 2019. Det gamle Middelgrundsfort blev erhvervet i 2015 med støtte fra Nordea-fonden og A.P. Møller Fonden, og givet til Spejderbevægelsen, der har ansvaret for at gøre øen til en ø for hele Danmarks ungdom. I 2016 donerede Nordea-fonden yderligere 120 millioner kroner til renovering af Ungdomsøen. Fonde som Nordea-fonden, Trygfonden og Tuborgfondet muliggøre samtidig arbejdet med udvikling af aktiviteter og arbejdet med at engagerer frivillige.

Ungdomsøen bliver et kraftcenter, hvor unge får unikke rammer for at være ung og gennem workshops, kurser og sociale arrangementer får muligheden for at skabe projekter og aktiviteter på eget initiativ. Aktiviteter, der skal sætte de unge i stand til at påvirke samfundet omkring dem positivt. Mødet med Ungdomsøen skal gøre fremtidens ungdom klar til at tage ansvar og aktivt skabe det samfund de ønsker.

Indhold og aktiviteter på Ungdomsøen udvikles i øjeblikket i samarbejde med stærke aktører som Roskilde Festival, Højskolerne, Dansk Ungdoms Fællesråd, de fem danske spejderkorps, Efterskolerne mf.