Ung pigespejder fra Aarhus valgt som ny dansk ungdomsrepræsentant i FN

|

Kategorier

Foreningen Spejderne

24 årige Pia Risør Bjerre fra De grønne pigespejdere er af Dansk Ungdoms Fællesråd valgt, som en af Danmarks nye ungdomsrepræsentanter i FN. Det er anden periode i træk, at en spejder skal repræsentere danske unge i FN og andre internationale fora.

Som FN ungdomsdelegat, valgt at Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF), skal man arbejde med at fremme FNs globale verdensmål. Pia Risør Bjerre skal være ansvarlig for partnerskaber og demokrati. Mens andre FN ungdomsdelegerede skal  arbejde med emner som miljø og klima og ligestilling og sundhedsrettigheder.

Foto: 24 årige Pia Risør Bjerre fra De grønne pigespejdere valgt er valgt som en af Danmarks seks nye FN ungdomsdelegerede.

“Jeg har altid været optaget af arbejdet med at motivere unge til at tage del i demokratiet. Både det store og det små. Det er det levende demokrati og de debatter vi kan have, der interesserer mig,” fortæller Pia Risør Bjerre

Som FN ungdomsdelegat, der er den officielle titel, skal man dels repræsentere danske unge i FN og tale på vegne af ungdommen. Samt være ambassadør for FNs verdensmål i Danmark, og medvirke til at danske organisationer og danske unge arbejder seriøst og ambitiøst med verdensmålene.

1. januar 2019 indtræder Pia Risør Bjerre officielt som FN-delegat og hun lægger ud med en introweekend sammen med de fem andre danske ungdomsdelegater. Til april går turen til New York og FN’s topmøde og Pia glæder sig meget til at skulle arbejde sammen med de andre danske ungdomsdelegater. Hun tror på, at selvom de officielt har fået tildelt forskellige områder, så bliver der i højgrad tale om af lykkedes i fællesskab :

“Vi løfter i flok og udviklerne ideerne sammen. Sådan gør vi også som spejdere, og den erfaring tager jeg med mig, og det glæder jeg mig meget til,” siger Pia Risør Bjerre.

Rollemodel på sociale medier

Med det nye ansvar, er der pludselig dukket nye bekendtskaber op og flere henvender sig allerede til Pia. Det har fået hende til at reflektere over, hvordan hun fremtræder på de sociale medier.

“Jeg vil gerne inspirere og være en rollemodel – også på de sociale medier. Jeg vil gerne fortælle om det arbejde, vi laver som ungdomsdelegater og hvad vi kan opnå, når vi står sammen. Men jeg vil også være ærlig og vise, at jeg også har dage, hvor jeg ligger i sofaen og ser Netflix og tvivler på mig selv og mine evner, det er jo også en del af at være ung,” siger Pia Risør Bjerre

Selv om Pia Risør Bjerre har været spejder i en evighed, så er opgaven som ungdomsdelegeret helt nyt land.

“Det bliver noget anderledes, at jeg skal stå forrest på scenen og bære budskaberne uden på tøjet. Jeg har tidligere været vant til at være lidt mere i kulissen. Nu skal jeg frem i bussen i workshops, paneldebatter og på talerstolen. Heldigvis har vi i spejderbevægelsen mange gode mennesker jeg kan trække på, spørge og rådføre mig med. Sådan er det jo i spejderbevægelsen. Vi er der for hinanden,” fortæller Pia Risør Bjerre, der blandt andet kan trække på erfaring fra Natascha Skjaldgaard, der som KFUM-spejder, i 2018 repræsentere spejderbevægelsen i FN på vegne af den danske ungdom.

Læs mere om De grønne pigespejdere HER