Vær med til at skabe logoet for Spejdernes Lejr

De danske spejderkorps har besluttet, at vi skal have mange flere udgaver af Spejdernes Lejr. Der ligger derfor mange Spejdernes Lejr-oplevelser foran os og venter. Af den grund skal Spejdernes Lejr selvfølgelig have et logo, som kan hjælpe os med at skabe synlighed og genkendelighed af Spejdernes Lejr generelt og over tid.

Logoet erstatter ikke den specifikke visuelle identitet for den enkelte lejr, som udtrykker lejrens tema, vision osv., det vil lejrledelsen stå for. Vi er med andre ord ikke i gang med lejrmærket for Spejdernes Lejr i 2022. Det kommer, når vi nærmer os lejren. 

Spejdernes Lejr er vores. Alle os spejderes. Derfor vil Styregruppen for Spejdernes Lejr gerne invitere jer til at bidrage til processen om at skabe logoet for Spejdernes Lejr. Hvordan skal det se ud? Skal det indeholde et raftetårn, udtrykke fællesskab, friluftsliv og udfordringer eller udtrykke stemningen på en sommerlejr (og hvordan visualiseres den)?  

Måske kan I tale om det på jeres næste spejdermøde og sammen finde ud af, hvad I synes er vigtigt, at et logo for Spejdernes Lejr udtrykker. I kan måske tegne et forslag, tage et billede, skrive en lille tekst (maks. 500 ord) der kan tjene som inspiration til hvilke stemninger og oplevelser logoet i følge jer skal forbindes med, eller finde en helt fjerde måde at udtrykke idéer til logoet på. Formen er ret fri. Hvis du har lyst, er du også meget velkommen til at give dit helt færdige bud på et egentligt logo.  

Vi vil gerne have forslag, som er langtidsholdbare, udtrykker lejr, ikke er for detaljerede og kan bruges i forskellige farver.   

Det vil være Styregruppen for Spejdernes Lejr, som foretager udvælgelsen og arbejder videre med jeres bud, så det kan bruges som logo. Det betyder, at I skal være OK med, at vi bruger og arbejder videre med det, I indsender, og at vi overtager rettighederne til det. Det endelige logo skal ligge inden for Foreningen Spejdernes designguide. Det betyder, at der vil være en tilpasning, så det færdige logo ligger inden for den ramme. 

Du kan downloade uddrag fra Spejdernes designguide med farvepaletten: HER

Fristen for at indsende dit eller jeres bud er den 7. marts 2019. Du skal sende dit bud til elise.molleskov@spejderne.dk

Vi glæder os til at se jeres bud.  

Med Spejderhilsen 

Styregruppen for Spejdernes Lejr 

Jesper (14 år) er KFUM-spejder i Søften ved Aarhus. Han synes, det er sjovt at bytte tørklæder – jo flere jo bedre 🙂 Spejdernes Lejr 2017. Foto: Pernille Bille Tvedt

Foto: Maria Emma Fjordbak
Foto: Lars Schnoor Riisberg