Folkemøde i fællesskab

|

Kategorier

Folkemødet

Næsten 100 spejdere er på vej til årets Folkemøde i Allinge på Bornholm.

Delegationen repræsenterer Danmarks ca. 70.000 spejdere fra alle fem spejderkorps, og brænder for at fortælle om fællesskab, friluftsliv og udfordringer til Folkemødets deltagere og besøgende. Hvad enten vi bygger et helt sceneområde i rafter, koordinerer logistikken med transport og overnatning eller står frem på Folkemødets scener i politiske debatter, så er spejderværdierne i fokus.

For syvende gang skal SPEJDERNE udbrede budskaberne om fællesskab, friluftsliv og udfordringer til Folkemødets mange deltagere, lige fra Christiansborg-politikerne til de pengestærke erhvervsfolk – og så til helt almindelige danskere. Emner som trivsel og fællesskab optager mange, og der kan SPEJDERNE byde ind med vores erfaring med børn og unge fra hele landet og alle samfundslag.

Helt i front er 10 unge Young Spokespersons (YSP’ere), og de skal give deres indspark i debatter og rådslagninger om trivsel, klima og FNs verdensmål med politikere og meningsdannere. De er unge spejdere mellem 15 og 20 år og fælles for dem er et ønske om at styrke ungdommens stemme og påvirke politikere og organisationer med spejderbevægelsens værdier – og det vi gør bedst. De skal blandt andet deltage i SPEJDERNEs event Ungemonopolet, hvor et panel af unge eksperter giver politikere og erhvervsfolk  indblik i deres synspunkter.

YSPer Axel Duebjerg Andersen på 17 år ser meget frem til at deltage på årets Folkemøde. Han er stolt over at skulle repræsentere alle spejdere i Danmark, og mener at spejderbevægelsen har meget at byde på og det glæder han sig til at skulle være en del af. 

Mieke Fattersen er 16 år og deltager, fordi hun synes det er vigtigt, at spejderarbejdet påvirker samfundet. Hun er meget miljø- og klimabevidst, og har stor respekt for naturen. Hun er især optaget af affaldsproblematikken og bliver tit chokeret over, hvor meget skrald folk efterlader i naturen.

Klimapolitik og FNs verdensmål er især på dagsordenen og SPEJDERNE deltager bl.a. i et arrangement med Danmarks Naturfredningsforening om, hvordan vi får mere natur i Danmark.

Foruden Mieke og Axel og de andre YSP’er deltager en politisk delegation med 23 repræsentanter fra spejderkorpsenes hovedbestyrelser og korpsledelser. Deres opgave er, lige som de unge spejdere, at have de gode samtaler med politikere og meningsdannere om hvordan vi sammen kan bidrage til en bedre verden og gerne gennem tiltag hvor flere agerer som spejdere.

Vi glæder os til et spændende Folkemøde 2019!

Folkemødet varer fra d. 13.-16. juni.