BLIV EN DEL AF FOLKEMØDET 2020

|

Kategorier

Folkemødet, Foreningen Spejderne

Har du lyst til at være en del af Spejdernes deltagelse på Folkemødet 2020? Så er der frist d. 26 august for at søge om at blive en del af de frivillige, der planlægger og udvikler Spejdernes deltagelse.

Spejderne har siden 2013 deltaget på Folkemødet på Bornholm. Spejdernes deltagelse har alle år været en stor succes og skabt god opmærksomhed omkring Spejdernes, og ikke mindst styrket relationerne til andre organisationer.

Fokus for Spejdernes deltagelse på Folkemødet er, at udbrede viden om hvad spejderarbejdet bidrager til i en bred samfundsmæssig sammenhæng, og hvordan spejderbevægelsen udvikler demokratiske og engagerede medborgere ud fra Spejdernes mission: At gøre børn og unge beredt til livet gennem fællesskab, friluftsliv og udfordringer.

Spejdernes deltagelse på Folkemødet planlægges og udføres i samarbejde med frivillige spejdere på tværs af alle fem spejderkorps i Danmark.

Med reference til spejdernes direktør, nedsættes en styregruppe som står i spidsen for planlægningen. Derudover nedsættes frem arbejdsgrupper, som planlægger og udvikler forskellige dele af Spejdernes deltagelse på Folkemødet.

Nedenfor kan du læse mere om de fem arbejdsgrupper:

  • Politik & Relation – P&R

Udvikler, planlægger og udfører 3-4 events på Ungdommen og Spejdernes hus, hvor vi i samarbejde med andre organisationer og samarbejdspartnere sætter relevante emner på dagsordnen. Du kan på Instagram se tidligere events Spejderne har afholdt på Folkemødet.

Denne arbejdsgruppe vil ogsåhave ansvaret for koordination af platform og tovholder funktion på Folkemødet.

  • Ekstern kommunikation

Kommunikation er en vigtig del af vores deltagelse på Folkemødet.

Vi skal være tilstede på de sociale medier, tage gode billeder, klippe

video og meget mere! Derfor kræver det en bred skare af folk som har viden om og interesse for at skabe stærk, betydningsfuld og relevant kommunikation på Folkemødet.

  • Young Spokespersons– YSP 

Vi har et hold af seje unge spejdere i alderen 15-20år med som talspersoner for Spejderne til diverse events, debatter og andet. Der ligger en rigtig spændende opgave i at finde og forberede de unge spejdere, samt koordinere deres deltagelse, så de på bedst mulige måde kan repræsentere Spejderne. Man skal være fyldt 21år for at sidde i denne arbejdsgruppe.

  • Plads

I samarbejde med Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) står vi for ”Ungdommen og Spejdernes hus”, som er vores stadeplads, hvor der gennem fire dage er fyldt med fede arrangementer. Traditionen tro banker vi et særligt Spejderne-bygningsværk op med en scene indbygget. Det kræver tegninger, beregninger og masser af byggetid. PåSpejdernes Instagram kan du se tidligere scener som Spejderne har bygget på Folkemødet.

  • Logistik

Uden mad og drikke duer helten ikke, og det gør en spejder heller ikke. Derfor er logistikken rigtig vigtig på Folkemødet. Der skal bookes overnatning, transport, forplejning og alt det i mellem.

Ansøgning:

Der er to muligheder for ansøgning, til en plads i styregruppen eller som arbejdsgruppemedlem. Vi har forventninger til alle frivillige, vi forventer selvfølgelig at du kan deltage på Folkemødet 2020, som ligger fra d. 11-14. juni. Du skal ogsåforvente at lægge en del arbejde i planlægningen, men vi ved at alle er frivillige og tager selvfølgelig hensyn til det i planlægningen af fællesmøder og arbejdsbyrden.

Der afholdes styregruppemøder én gang om måneden og søger du en plads i styregruppen, skal du kunne deltage på de måndelige møder. Der vil påførste styregruppemøde blive lavet en mødeplan såalle har mulighed for at deltage.

Arbejdsgrupperne tilrettelægger selv deres mødeplan mv. Det er forskellige for arbejdsgrupperne, hvornår de største arbejdsopgaver ligger. Men vi ved fra andre år at der er knald på op til Folkemødet.

Er det dig, vi leder efter? Så udfyld en ansøgning HER

Deadline for at søge er fredag d. 26. august 2019. Herefter vil Spejdernes Direktør i samarbejde med de to projektledere gennemgå alle ansøgningerne.

Alle ansøgere vil få en tilbagemelding på deres tilmelding i løbet af september måned 2019.

Har du spørgsmål til folkemødet 2020, så kontakt projektlederne Alexandra Saul på alexandra.saul@spejderne.dk ellerAnna Thomsen på anna.thomsen@spejderne.dk