Nyt formandskab for Foreningen Spejderne

|

Kategorier

Foreningen Spejderne

Nyt formandskab for Foreningen Spejderne skal fortsætte spejderbevægelsens positive udvikling

Foreningen Spejderne har fået nyt formandskab, bestående af Kristine Clemmensen-Rotne fra Det Danske Spejderkorps, og Stine Kirk Jensen fra KFUM-Spejderne, som nu skal stå i spidsen for de 70.000 danske spejdere i Danmarks fem spejderkorps. Formandskabet tager over efter makkerparret David Hansen, Det Danske Spejderkorps, og Morten Junget, KFUM-Spejderne.

Spejderne arbejder for at gøre børn og unge beredt til livet gennem fælleskab, friluftsliv og udfordringer. Bevægelsen har rundet 70.000 medlemmer, og på tværs af de fem spejderkorps gøres der store indsatser for at udbrede og udvikle spejderbevægelsen. I spidsen for paraplyorganisationen Foreningen Spejderne sidder traditionen tro en spejderchef/formand fra henholdsvis Det Danske Spejderkorps og KFUM-Spejderne, som er de to største spejderkorps i Danmark. Da der har været nyvalg på formandsposterne i begge spejderkorps, betyder det samtidig et formandsskifte i Spejderne.

“Vi er utrolig glade for at byde Kristine og Stine velkommen som nye formænd for Foreningen Spejderne. Spejderbevægelsen er inde i en positiv udvikling, hvor mange store spejderprojekter ser dagens lys, og vi ser frem til det nye formandskabs bidrag til denne udvikling”, siger Thea Hass, direktør for Foreningen Spejderne.

Foreningen Spejdernes nye formandskab skal være med til at videreføre og videreudvikle den moderne spejderfortælling. En opgave, som begge formænd glæder sig til:

“Jeg glæder mig enormt meget til at sammen med Kristine at stå i spidsen for Foreningen Spejderne. Vi har meget at takke David og Morten for, og vores opgave bliver sammen med de fem spejderkorps at fortsætte den positive udvikling, som spejderbevægelsen befinder sig i, og samtidig nå længere ud med de vigtige dagsordener, som spejderbevægelsen har, i forhold til at give børn og unge gode oplevelser og kompetencer indenfor friluftsliv og fællesskaber,” siger Stine Kirk Jensen.

Kristine Clemmensen-Rotne supplerer: “Fra at være en helt ny organisation er Foreningen Spejderne i dag en etableret aktør, som bl.a. har stået bag lanceringen af Ungdomsøen, og dermed vist, at spejderbevægelsen kan søsætte afgørende og vigtige initiativer, der rækker udover spejderbevægelsen selv, og involverer hele civilsamfundet. Samtidig står Foreningen Spejderne med store og spændende projekter i hænderne, som eksempelvis Spejdernes Lejr 2022 og vores nye projekt “Problempirater”, som vi starter i 2020 sammen med Villum Fonden”.

Det nye formandskab ser derfor frem til at tage fat på arbejdet i Spejderne. “Det er en stor og vigtig opgave, som vi tager på os her, og jeg ser frem til både vores samarbejde, og de spændende projekter, som vi skal udvikle i de kommende år”, slutter Stine Kirk Jensen.

 

Om SPEJDERNE:

Foreningen Spejderne er en paraplyorganisation, der repræsenterer de fem danske spejderkorps; Det Danske Spejderkorps, KFUM-Spejderne, De grønne pigespejdere, Danske Baptisters Spejderkorps og Dansk Spejderkorps Sydslesvig. Spejderbevægelsen tæller mere end 70.000 medlemmer og står i spidsen for store initiativer som Ungdomsøen der åbnede 24. august 2019, Spejdernes Lejr der er Nordens største børn og unge lejr med 80.000 deltagere og besøgende samt tværkorpslige aktiviteter som eksempelvis problempirater der fra 1. januar 2020 og tre år frem skal nå 30.000 børn og unge med science-spejdermetoder og camps.

Spejdernes bestyrelse består nu af:

· Kristine Clemmensen-Rotne, formand (udpeget af Det Danske Spejderkorps)

· Stine Kirk Jensen, formand (udpeget af KFUM-Spejderne)

· Lisbet Trap-Jensen (udpeget af De grønne pigespejdere)

· Connie Schneider (udpeget af Danske Baptisters Spejderkorps)

· Stefan R. Hansen (udpeget af Dansk Spejderkorps Sydslesvig)

· Hans Henrik Halvbjørn

· Christina Palmstrøm

· Erling Birkbak

· Erik Friis

CV. Kristine Clemmensen-Rotne:

30 år. Arbejder med strategi og planlægning i R&D Hardware, hos Demant.

Uddannet Civilingeniør i Planlægning, Innovation og Ledelse på DTU.

Foto: Kristine Clemmensen-Rotne. Fotograf: Christopher Hesselberg

 

CV. Stine Kirk Jensen:

39 år, bor i Kolding

Viceskoleleder på Munkevængets Skole

Uddannet lærer fra Aarhus seminarium

Foto: Stine Kirk Jensen Fotograf: Christian Blom-Bloch