Bliv medskaber af ‘Problempirater’ projektet

|

Kategorier

Foreningen Spejderne

Vil du være med til at tage science og spejderi til et nyt niveau og har du en indre videnskabsnørd i maven? Har du lyst til at spejderbevægelsen får endnu flere naturvidenskabelige eksperimenter ind i sine aktiviteter? Og vil du være med til at sørge for, at endnu flere børn og unge får mulighed for at eksperimentere med vilde ideer, flyve med droner, koge vand med sollys og meget mere? Så er det dig, vi gerne vil i kontakt med.

De kommende tre år skal spejderbevægelsen med initiativet ’Problempirater’ udvikle de sjoveste, vildeste, skøreste og mest lærende spejder-science aktiviteter til spejdergrupper og i hele landet. Vi leder derfor efter ca. 20 spejderledere, som har en særlig interesse for spejder-science aktiviteter og vil være med til, at udvikle og afprøve de mange nye aktiviteter i praksis.

Hvem leder vi efter?

Dig der elsker fysik/kemi. Dig der er vild med at bygge Storm P maskiner og prøve dig frem. Dig der måske læser til ingeniør et sted i Danmark. Dig der lavede den største ”oppustelige” flødebolde i fysiklokalet på gymnasiet. Dig der har lyst til at kombinere spejdermetode og naturvidenskab og fremfor alt dig, der har lyst til at være med til at udvikle og teste fede science-aktiviteter og give det videre til andre spejdere.

Hvad bliver du en del af?

Du bliver en del af et tværkorpsligt og landsdækkende fællesskab sammen med andre, med samme interesse for spejder og naturvidenskab som dig. Du er den første der får lov at eksperimentere med fangeleg med droner, sende vandraketter ekstra højt til vejrs, teste nyt udstyr og meget, meget mere.

Hvorfor mig?

Fordi du elsker science og brænder for at give viden videre på en sjov og lærende måde, der kan motivere spejdergrupper til endnu flere eksperimenter. Fordi du får erfaringen indenfor planlægning og afvikling af aktiviteter du synes er særligt spændende. Fordi du gerne vil have det vildt sjovt samtidig med, at du udvikler aktiviteter og materiale som også din egen spejdergrupper kan bruge. Fordi du gerne vil bidrage til at science-aktiviteter i spejderbevægelsen når et nyt niveau.

Hvad kræver det?

I første omgang inviteres du i marts måned med til en udviklings workshop, hvor vi tager fat på ideudviklingen og du sammen med andre science-spejdere planlægger det videre forløb. Evt. transport omkostninger, forplejning og overnatning dækker vi.

Sådan bliver du en del af holdet:

Du ringer eller skriver til projektleder Martin Lennard Eriksen for at høre mere om hvad det hele går ud på. Tlf.  21 33 04 29 eller mail: mle@dds.dk

Hovedaktiviteterne i ‘Problempirater’ fra 2020 til 2022 er:

  • Uddannelse af frivillige spejderledere til at bruge science spejdermetoden i spejderarbejdet og være vært for problempirat camps.
  • Udvikling af konkret aktivitetsmateriale og eksperimentguides til børn, unge, foreninger og institutioner over hele landet.
  • 63 problempirat-camps med science-aktiviteter for børn, unge og familier, ved spejderhytter, på Ungdomsøen og Spejdernes Lejr i 2022.

Projektet ‘Problempirater’ er støttet af Villum Fonden