Vil du sammen med UNICEF og Spejderne gøre skoleelever til hverdagens helte?

|

Kategorier

Foreningen Spejderne

Er du mellem 18 og 30 år, og har du mod på at gå forrest og være med til at inspirere elever fra 1-5. Klasse, så de både lærer noget nyt, finder deres eget heltekryptonit og får prøvet kræfter med et spejderløb, der skal redde hele skolen fra kaffetørstige lærere?

Sammen med UNICEF Danmark og Børnenes U-landskalender, søger vi lige nu instruktører, som skal ud på skoler i hele landet med en godt 2-timers sjov og inspirerende workshop om børneliv i Etiopien, og hvordan eleverne bliver til hverdagshelte.

Vi søger dig, som

  • Har mod på at tage ud og afholde workshops for mellem en og tre klasser i alderen fra 1.-5. klasse.
  • Er mellem 18 og 30 år og har erfaring med eller interesse for målgruppen, undervisning, workshops og at afvikle aktiviteter eller kurser.
  • Har lyst til at give en god oplevelse videre og give skoleelever et par timers undervisning, der er langt ud over det, de normalt oplever i skolen.
  • Bor et sted i Danmark, fordi der vil være skoleworkshops i hele landet. Vi sørger for, at dine foredrag så vidt muligt passer med din geografiske placering i landet.

Det siger jeg ja tak til

  • En weekend på Ungdomsøen 12-13. september med alt betalt, hvor du lærer om workshoppen, bliver klogere på målgruppen og undervisning – og hvordan man kan engagere dem.
  • At blive en del af et netværk af 35-40 andre, der ligesom dig brænder for at undervise og engagere.
  • At afholde 4-5 skoleworkshops fordelt fra oktober til december 2020. Nogle af workshopsene kommer du til at afholde alene, andre vil I være flere om. Vi forsøger så vidt, det er muligt, at du kommer ud på skoler, som ligger indenfor en times transporttid. Du får dækket din transport og et beløb til mad i forbindelse med alle foredrag.
  • At UNICEF Danmark udleverer alle de materialer, som du skal bruge i forbindelse med din workshop, så du pakker bare rygsækken, tager UNICEF t-shirten og dit spejdertørklæde på.
  • En unik mulighed for at være en del Børnenes U-landskalender 2020, hvor du både repræsenterer Spejderne og UNICEF Danmark.

Skriv maks. en A4-side om dig selv, og hvorfor du gerne vil være instruktør i forbindelse med Børnenes U-landskalender 2020 og send det sammen med dit CV inden d. 1. juni 2020 til Jakob Skov Øllgård fra UNICEF Danmark på mail jolgaard@unicef.dk

Du vil få svar senest fredag den 19. juni. Der afholdes ikke samtaler.

Vil du vide mere?

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Frederikke Levison fra KFUM-spejderne på mail frederikke.levison@spejderne.dk, eller projektleder i UNICEF Danmark Marie Torp Christensen på mail mchristensen@unicef.dk.

Om Børnenes U-landskalender

I mere end 50 år har Danida, Danmarks Radio og en udvalgt organisation samarbejdet om Børnenes U-landskalender, hvor overskuddet går til et udviklingsprojekt, som hjælper børn i et udviklingsland.

Børnenes U-landskalender består af flere dele, hvor TV-julekalenderen og lågekalenderen er de mest kendte. Derudover er der en stor skoleindsats med undervisningsmaterialer og skolebesøg, som i 2018 engagerede godt 170.000 børn i 1. til 5. klasse. DR Ramasjang producerer en tv-serie om årets land, hvor danske elever kan blive klogere på årets lands børn og traditioner.

I 2020 samarbejder Danida og Danmarks Radio med UNICEF Danmark, som med overskuddet fra salget af årets julekalender støtter pigers uddannelse i Etiopiens ørkenregion Afar.

Foto: Maria Emma Fjordbak