Bliv ’Uddannelses-Pirat’ hos Spejderne

|

Kategorier

Foreningen Spejderne

Over de næste tre år skal spejderbevægelsen med initiativet ’Problempirater’ udvikle de sjoveste, vildeste, skøreste og mest lærende science spejderaktiviteter til spejdergrupper i hele landet. Vi er allerede godt i gang – og nu er turen kommet til at sammensætte det frivillige team, der skal stå skabe de mest inspirerende undervisningsmetoder.

Vi leder kort sagt efter dig, der er klar på at finde sjove og lærerige måder at undervise spejderledere i science-aktiviteter? Du ved måske lige, hvordan en fed uddannelsesweekend i spejderland skal være – for du har selv deltaget i dem. Og du ved, hvilket lærerigt indhold, der rykker spejderledere, så de bagefter kan gå hjem til gruppen og lave forløb med spejderne. Eller også, så har du bare gode idéer til, hvordan det hele skal være og vil være med til at føre dem ud i livet.

Problempiraters uddannelsesgruppe er for spejdere på tværs af alder og korps, men alle med en stor interesse for enten at udvikle en science spejderuddannelse og/eller har lyst til at stå og formidle på selve uddannelsesmodulerne.

Uddannelsesgruppens arbejdsopgaver: 

  1. Udarbejde undervisningsmodulerne til en to-dags Problempirat uddannelse for frivillige spejderledere, der bygger på et aktivitetskatalog fyldt med science aktiviteter.
  2. Holde de pædagogiske principper i hævd, så det er let for spejderlederne på uddannelsen at gå hjem og arbejde med spejderne hjemme i gruppen.
  3. Planlægge og gennemføre Problempirat uddannelsen for frivillige spejderledere i de fem korps.
  4. Sparre og samarbejde med aktivitetsgruppen, der laver science aktivitetsmaterialet spejdergrupperne skal bruge, samt med campgruppen, der afvikler sciencecamps ved spejderhytter i hele landet.
  5. Du vil være med til at tænke kreativt og prøve nyt af omkring, hvordan man laver en uddannelse

Hvornår mødes gruppen første gang?
Uddannelsesgruppen mødes første gang online d.10 juni 2020 til et kort aftenmøde med henblik på at hilse på hinanden og høre mere om arbejdet. 

Hvad sker der derfra?
Uddannelsesgruppen mødes fysisk til workshop d.22/8 på Fyn med henblik på færdiggørelse af en testversion af Problempiratuddannelsen til slut september 2020. Her efter testes den af blandt spejderledere, og der arbejdes på at færdiggøre en 2-dags problempiratuddannelse til første afholdelse i marts 2021

Om Problempirater

De kommende tre år skal spejderbevægelsen med initiativet ’Problempirater’ udvikle de sjoveste, vildeste, skøreste og mest lærende science spejderaktiviteter til spejdergrupper i hele landet. Vi skal nå 30.000 børn og unge gennem uddannelse af frivillige spejderledere, camps rundt i landet, fede aktivitetsmaterialer og meget mere.

Vil du være med i uddannelsesgruppen?

Ring eller skriv og hør mere om alt de vilde og lærerige science oplevelser, vi skal lave med alle vores spejdere hos projektleder, Martin Lennard Eriksen, tlf. 21330429 eller mle@dds.dk