Spejderne og WWF Verdensnaturfonden udgiver aktivitetshæfte med fokus på vild natur og biodiversitet

|

Kategorier

Foreningen Spejderne

14 nye aktiviteter med udgangspunkt i verdensmål 14 og 15 skal gøre det nemmere for ledere at sætte fokus på biodiversitet og vild natur. Hæftet er udgivet af Spejderne sammen med WWF Verdensnaturfonden.

Foto: Lisbeth Birkelund Simonsen

Som spejder prøver vi at efterlade verden lidt bedre, end vi fandt den. Det er også tanken bag et nyt aktivitetshæfte, som gør spejdere klogere på, hvordan man kan skabe mere vild natur og øge biodiversiteten.

Aktivitetshæftet hedder Sammen skaber vi mere vild natur og er udgivet af WWF Verdensnaturfonden og Spejderne. Det indeholder 14 aktiviteter, som giver lederen inspiration til, hvordan biodiversitet og vild natur kan se ud som spejderaktiviteter.

Du kan downloade aktivitetshæftet på Spejderne.dk.

Eller finde det på ISSUU

Aktiviteter for alle

Aktiviteterne kan bruges i alle enheder og til alle aldersgrupper. Mens de yngste kan prøve kræfter med at lave frøbomber eller insekthoteller, kan de ældste spejdere tage opgaven på sig og blive artsambassadører.

Samtidig giver hæftet inspiration til, hvordan du kan arbejde med emnerne på fx weekendturen, lejren eller til åbent hus-arrangementet.

Mærke til spejderne

Der er udviklet et specielt biodiversitetsmærke til hæftet, som spejderne kan få, når de har arbejdet med aktiviteterne i hæftet.

De første 2.500 mærker er gratis og kan bestilles på 55nord.dk. Gruppen betaler kun portoen. Når de gratis mærker er udsolgt, kan mærket købes til omkring 10 kroner. Hjælp hinanden med kun at bestille de mærker, som gruppen skal bruge.

biodiversitetsmærke. Frø på åkande.

Om projektet

Projektet er skabt i samarbejde mellem Spejderne og WWF Verdensnaturfonden. Begge organisationer ønsker at stille skarpt på biodiversitet og er optaget af, hvordan man får flere børn og unge ud i naturen. Med samarbejdet kan spejdere og PandaClub-medlemmer blive klogere på, hvordan man laver vild natur. Udover et aktivitetshæfte arbejder Spejderne og WWF Verdensnaturfonden på at afholde en fælles biodiversitetsdag i foråret 2021.

Du kan læse mere om projektet på Spejderne.dk.