Stor satsning på fremtidens spejderhytter

Den A.P. Møllerske Støttefond bevilger 80 mio. kroner til et kvalitetsløft af spejderhytter i hele landet. Bevillingen skal dels bruges til at udvikle en bæredygtig, minimalistisk og funktionel spejderhytte, som uddeles til omkring 25 udvalgte lokalforeninger, dels til at støtte bæredygtig renovering af udvalgte hytter.

Rundt i landet står i omegnen af 2000 hytter, som hver uge samler godt 100.000 børn og unge, der er medlem af en lokal spejdergruppe eller FDF-kreds. Mange af hytterne er af ældre dato og skal i de kommende år enten renoveres eller skiftes ud. Derfor har Den A.P. Møllerske Støttefond i samarbejde med spejderne og FDF igangsat en ambitiøs indsats, der skal bidrage til et kvalitetsløft af spejderhytter over hele landet og inspirere lokale foreninger til at træffe bæredygtige valg, når der i de kommende år skal renoveres eller bygges nyt.

’Det er værdifuldt for børn, unge og frivillige at være en del af aktive og lærerige fællesskaber i det fri, og med donationen ønsker Fonden at bidrage til fremtidssikring af rammerne om spejderlivet og FDF i hele landet, ’ siger formand for Den A.P. Møllerske Støttefond, Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla.

I den ene del af projektet skal en arkitektkonkurrence komme med forslag til en bæredygtig spejderhytte af høj kvalitet, som rummer de mest nødvendige basisfunktioner og kan fungere som mødested og base for aktiviteterne i det fri. Den A.P. Møllerske Støttefond vil efterfølgende støtte opførelsen af hytter til ca. 25 udvalgte lokalforeninger, som udvælges på baggrund af ansøgninger.

I den anden del af projektet afsættes en pulje til renovering, som kan forlænge levetiden på eksisterende hytter. Også disse udvælges på baggrund af ansøgninger til Fonden.

’Vi er taknemlige for, at Den A.P. Møllerske Støttefond vil være med til at skabe nogle endnu bedre fysiske rammer for børn og unge i vores lokalforeninger. Spejderne og FDF oplever en stigende interesse for det aktive udendørsliv fra børn og unge, og projektet giver derfor en tiltrængt hånd til nogle af vores eksisterende spejderhytter, ligesom det sætter fokus på at skabe de ideelle rammer for vores 100.000 medlemmer,’ siger Kristine Clemmensen-Rotne, formand for Spejderne.

’Tilsammen har vi en unik erfaring i at understøtte børn og unges færden i naturen, og vi glæder os til at samarbejde om at udvikle en ikonisk og bæredygtig spejderhytte. Hytten skal både kunne inspirere til flere udendørs aktiviteter og bedre understøtte vores frivilliges indsats for børn og unge i mange år fremover,’ tilføjer Tobias Simonsen, med-formand for Spejderne.

Foto: Mathilde Louise Pedersen / SPEJDERNE

Kontakt:

Trine Louise Lehmann, Fondsrådgiver, Den A.P. Møllerske Støttefond, tlf. 2252 2250, trine.lehmann@apmollerfonde.dk
Bue Bejer Heckmann, Kommunikationsansvarlig i foreningen Spejderne. Tlf: 8188 4791, mail: bue.heckmann@spejderne.dk
Rasmus Lind, Kommunikationskonsulent i FDF, Tilf: 4173 1192 mail: rl@fdf.dk

Fakta:

Projektpartnere er Den A.P. Møllerske Støttefond, foreningen Spejderne og fem medlemskorps: Det Danske Spejderkorps (DDS), KFUM-Spejderne, De grønne pigespejdere, Danske Baptisters Spejderkorps og Dansk Spejderkorps Sydslesvig samt Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF.