Ny sekretariatschef for Spejderne

|

Kategorier

Foreningen Spejderne

Foreningen Spejderne har fået ny sekretariatschef i form af Kasper Madsen, der tiltræder stillingen den 12. maj. Kasper har blandt andet erfaring i at samarbejde med frivillige og afvikling af events fra sine fem år som leder af spillestedet Richter og som formand for festivalen Gutter Island. Kasper afløser Annette Jorn, der har takket ja til en lederstilling i Roskilde Festival.

Kasper Madsen, født 1986, bliver en central spiller i implementeringen af Spejdernes nye strategi for 2023-2027. Strategien har fokus på at dyrke korpsenes samarbejdsprojekter, styrke de fælles spejderpolitiske interesser – nationalt og internationalt, samt afholde endnu en fantastisk Spejdernes Lejr i 2026 for cirka 35.000 spejdere.

Om sin nye rolle siger Kasper Madsen, ”Jeg glæder mig helt vildt til at møde de mange dygtige og engagerede mennesker i spejderbevægelsen, og så glæder jeg mig til at omsætte strategien til handling og blive en del af skabelsen af Nordens største lejr for børn og unge.”

En hurtig og målrettet ansættelsesproces

Rollen som sekretariatschef for Spejderne kræver mange evner, da man skal kunne færdes elegant mellem både ansatte og frivillige fællesskaber, samt skal kunne uddelegere opgaver og ind i mellem selv smøge ærmerne op. Kasper Madsen kommer med gode anbefalinger og efter flere møder med de nærmeste interessenter er tiltroen stor til, at vi har fundet den rette person til opgaven.

”Det har været en god proces, og vi er glade for, at vi har fundet en så dygtig person med masser af gå-på-mod til at løfte vores mange spændene opgaver i den nærmeste fremtid” fortæller Tobias Simonsen, den ene at to forpersoner for Spejderne. Den anden forperson, Kristine Clemmensen-Rotne, uddyber, ”Der er ingen tvivl om, at Kasper har en masse relevant erfaring og de rigtige redskaber til at styrke samarbejdet mellem korpsene yderligere og samtidig skabe gode rammer for de frivillige i Spejdernes Lejr.”

Stor eventerfaring og stærke samarbejdsevner

Kasper Madsen er uddannet på RUC, hvorfra han har en kandidat i kommunikation. Senest kommer han fra en stilling som sekretariatschef på spillestedet Richter i Gladsaxe. Desuden har Kasper siden 2008 været frivillig i festivalen Gutter Island, siden bestyrelsesformand og nu festivalleder for selvsamme festival.

Derfor har Kasper stor erfaring i både at samarbejde med bestyrelser, håndtere interessenter og engagere frivillige. Alle evner, som vi ser frem til at nyde godt af i Spejderne i de kommende år, hvor vi blandt andet skal implementere Spejdernes strategi for 2023-2027, konkurrere om værtskabet til verdensjamboreen i 2031 og rekruttere lejrledelsen til planlægningen af Spejdernes Lejr 2026.

Kasper Madsen afløser Annette Jorn, der efter knap to år i stillingen, har sagt ja til et job i direktionen for Roskilde Festival.

Åbningslejrbålet til Spejdernes Lejr 2022. Fotograf; Johny Kristensen