Spejderne deltager på Folkemødet 2023

|

Kategorier

Folkemødet

For at øge opmærksomheden omkring spejdernes arbejde i Danmark og skabe synlighed omkring vores mærkesager deltager vi i dette års Folkemøde. Spejderne er blandt andet værter på to debatter med fokus på unges engagement og trivsel, og vi støtter derudover deltagelsen af fem unge talspersoner fra medlemskorpsene.

For at styrke unges stemmer på Folkemødet, understøtter Spejderne deltagelsen af fem Young Spokes Persons (YSP). Fra KFUM-Spejderne deltager: Jens Vestergaard Fähnø Thomsen og Kirstine Svansø Iversen. Fra De grønne pigespejderne deltager: Amalie Holst Jensen. Fra Det Danske Spejderkorps deltager: Esther Lange og Agnete Gundersen. Idéen er, at YSP’erne skal deltage som paneldeltagere eller stille spørgsmål i debatter på Folkemødet som har et af de følgende temaer; Unge og Demokrati, Brug af naturen, Nytænkning af uddannelse, Bæredygtig handling samt Fællesskab og trivsel

Spejderne er værter på to debatter

Derudover er Spejderne også værter på to debatter. En debat på Kutteren Anton om torsdagen og én debat på Friluftsrådets nye scene om fredagen.

Hvordan engagerer man unge i global udvikling?

Med paneldebatten inviterer spejderbevægelsen til samtale om hvad der skal til for at engagere unge i global udvikling. Her inviteres unge fra organisationer med globalt og nationalt udsyn, til at give sine perspektiver på, hvordan flere unge bliver engageret i global udvikling.

Hvem: afholdes i samarbejde med CISU, Civilsamfund i Udvikling, som er en paraplyorganisation for næsten 300 civilsamfundsorganisationer, som arbejder med global udvikling. Agnete Gundersen er moderator og udover Spejderne sidder også Operation Dagsværk og IMCC i panelet.
Hvor: torsdag den 15. juni kl. 15:30-16:30 v. Kutteren Anton

Sådan vinder friluftsliv over skærm og trivselskrise!

Vores børn og unge er mere ensomme end nogensinde før. Dét vil vi gerne ændre på!

Børn i dag tilbringer mindre tid i naturen og haven, men mere og mere tid foran en skærm eller blot indendørs. Mange bliver eskorteret til og fra skole, til sport og ser ofte kun på naturen i fjernsynet eller fra bilen. I dag bruger børn mellem 8-18 år i gennemsnit 6,5 timer om dagen med elektroniske medier – og de er mere ensomme end nogensinde før. Vær med til at debattere en vigtig del af løsningen – hvordan naturen og fællesskabet kan bidrage til at løse trivselskrisen blandt børn og unge.

Skal vi som forældre også lære at give slip? Hvor går grænsen mellem den farlige og den lærerige aktivitet? Oplev bl.a. spejdere udføre ”farlige ting du skal lade dit barn prøve” undervejs i debatten.

Kan et meningsfyldt fællesskab i naturen gøre børn og unge gladere, skabe større tilhørsforhold og give livet mening på en anden måde?
Hvordan kan vi samarbejde, så flere børn og unge kan få adgang til naturoplevelser og dannende fællesskaber?

Hvem: i samarbejde med Friluftsrådet. Michael Jeppesen er moderator og udover Spejderne sidder også Red Barnet og en tredje organisation med i panelet.
Hvor: fredag 16:00-17:00 på Friluftsrådets nye scene.

 

Har du spørgsmål til Spejdernes deltagelse eller er interesseret i et samarbejde, så er du velkommen til at kontakte Spejdernes udviklingskonsulent og projektleder, Grith von Linstow-Knigge, på grith.linstow@spejderne.dk