Spejderne deltager på Folkemødet 2023

|

Kategorier

Folkemødet

For at øge opmærksomheden omkring spejdernes arbejde i Danmark og skabe synlighed omkring vores mærkesager deltager vi i dette års Folkemøde. Spejderne er blandt andet værter på to debatter med fokus på unges engagement og trivsel, og vi støtter derudover deltagelsen af fem unge talspersoner fra medlemskorpsene.

For at styrke unges stemmer på Folkemødet, understøtter Spejderne deltagelsen af fem Young Spokes Persons (YSP). Fra KFUM-Spejderne deltager: Jens Vestergaard Fähnø Thomsen og Kirstine Svansø Iversen. Fra De grønne pigespejderne deltager: Amalie Holst Jensen. Fra Det Danske Spejderkorps deltager: Esther Lange og Agnete Gundersen. Idéen er, at YSP’erne skal deltage som paneldeltagere eller stille spørgsmål i debatter på Folkemødet som har et af de følgende temaer; Unge og Demokrati, Brug af naturen, Nytænkning af uddannelse, Bæredygtig handling samt Fællesskab og trivsel

Spejderne er værter på to debatter

Derudover er Spejderne også værter på to debatter. En debat på Kutteren Anton om torsdagen og én debat på Friluftsrådets nye scene om fredagen.

Hvordan engagerer man unge i global udvikling?
Hvem: afholdes i samarbejde med CISU, Civilsamfund i Udvikling, som er en paraplyorganisation for næsten 300 civilsamfundsorganisationer, som arbejder med global udvikling. Agnete Gundersen er moderator og udover Spejderne sidder også Operation Dagsværk og IMCC i panelet.
Hvor: torsdag den 15. juni kl. 15:30-16:30 v. Kutteren Anton

Sådan kan friluftsliv løse trivselskrisen blandt børn og unge

Hvem: i samarbejde med Friluftsrådet. Michael Jeppesen er moderator og udover Spejderne sidder også DGI i panelet.
Hvor: fredag 16:00-17:00 på Friluftsrådets nye scene.

Har du spørgsmål til Spejdernes deltagelse eller er interesseret i et samarbejde, så er du velkommen til at kontakte Spejdernes udviklingskonsulent og projektleder, Grith von Linstow-Knigge, på grith.linstow@spejderne.dk