Lejrcheferne for Spejdernes Lejr 2026 er udpeget

|

Kategorier

Spejdernes Lejr

Bestyrelsen for Spejderne har udpeget to lejrchefer, der skal stå i spidsen for planlægningen og ikke mindst afholdelsen af Nordens største spejderlejr. Valget er faldet på Marie Torp Christensen (f. 1989) og Cecilie Viborg Nielsen (f. 1993), der ser frem til at løse den krævende og udfordrende opgave, det er at stå i spidsen for Spejdernes Lejr 2026.

Om valget af Marie Torp Christensen og Cecilie Viborg Nielsen som lejrchefer for den kommende Spejdernes Lejr, udtaler Tobias Simonsen, der er den ene af Spejdernes to forpersoner:

”Vi er rigtig glade for, at vi i Marie og Cecilie har fundet to så dygtige og kompetente spejdere, der komplementerer hinanden godt og har rigtig god erfaring med at arbejde sammen. De er et godt team, der har forskellige kompetencer og en vision om at skabe en Spejdernes Lejr, der både sætter aftryk internt hos os i spejderbevægelsen og i det samfund, vi er en del af.”

Brænder for at skabe en fælles lejr

Når 35.000 spejdere fra hele Danmark (og verden) deltager på Spejdernes Lejr 2026 er det med forventningen om ni uforglemmelige lejrdage med masser af fællesskab, friluftsliv og udfordringer. Adspurgt om, hvad lejrcheferne håber, at spejderne tager med hjem i deres rygsæk fra lejren, svarer Cecilie:

”Jeg håber, spejderne vil stå tilbage med en fornemmelse af, at de er en del af et kæmpestort spejderfællesskab, hvor deres bidrag har betydet noget. Og at de har prøvet og oplevet nogle ting, som de ellers ikke ville kunne gøre i andre rammer.”

Marie uddyber efterfølgende:

”At de står tilbage med denne her wow-følelse over alt det, som vi kan sammen. ’Cille’ og jeg har en vision om, at Spejdernes Lejr 2026 er noget, vi skaber sammen – alle sammen. Derfor håber jeg, at vi tager hjem fra lejren med en stolthed over at være en uundværlig brik i et stort puslespil og have en oplevelse af, at spejderne har lært noget af nogen andre og bidraget til, at nogen har lært noget af dem.”

Cecilie (tv) og Marie (th) ser frem til at sætte gang i planlægningsarbejdet for Nordens største spejderlejr

Kender- og komplimenterer hinanden godt

Gennem sit civile liv har Marie Torp Christensen stor erfaring med kommunikation, interessevaretagelse og projektledelse for forskellige danske NGO’er, mens Cecilie Viborg Nielsen arbejder med at projektlede større by- og anlægsprojekter samt beredskabskoordinering hos et forsyningsselskab.

Marie og Cecilie kommer oprindeligt fra Sæby og Nykøbing Falster, og de kender hinanden indgående fra deres mangeårige spejderliv i et team, som blandt andet har udviklet aktiviteter til spejdere i alle aldre. Erfaringer som vil komme dem til gavn, når retningen for Nordens største spejderlejr skal sættes i samarbejde med tusindvis af andre frivillige:

”Jeg vil gerne være med til at sætte en modig retning og skabe gode rammer for, at Spejdernes Lejr 2026 bliver et projekt, som tusindvis af spejdere kan se sig selv være en del af, glædes over og blive udfordret af.” Fortæller Marie.

”Jeg glæder mig til at lære alle de frivillige, som ofte står på hovedet for vores børn og unge, bedre at kende – dem vil jeg gerne skabe nogle rigtige gode rammer for, så det bliver så fedt som overhovedet muligt at være med til at arrangere Spejdernes Lejr 2026.” Fortæller Cecilie.

Vil du være en del af den kommende lejrorganisation?

Med udpegningen af de to kvindelige lejrchefer, er planlægningsarbejdet for Spejdernes Lejr 2026 også for alvor skudt i gang. Vi hører derfor meget gerne fra dig, hvis du vil være en del af lejrorganisationen. I så fald skriv en mail til frivillig@sl2026.dk med dine kontaktoplysninger, hvilken opgave, som du vil bidrage til at løse, og hvorfor du vil kunne løse den.