Få mere succes med jeres frivillige i spejdergruppen – Deltag i Gruppeledelsestræf 2024

|

Kategorier

Gruppeledelsestræf

Kunne du tænke dig at høre mere om de seneste tendenser inden for frivillighed og få inspiration til at rekruttere til – og løse opgaverne i – jeres spejdergruppe? Så tilmeld dig vores tværkorpslige Gruppeledelsestræf, som afholdes den 15. og 16. juni 2024. Træffet er for både dig, der er aktiv i en gruppeledelse og i en gruppebestyrelse. Det koster 995 kroner, og du kan tilmelde dig her

Er der noget der kvæler ethvert godt ledermøde, så er det punktet om rekruttering af frivillige! En ledig post skal bemandes, og stemningen går fra opløftet og energisk til pinagtig, mens alle kigger ned i bordet. Kom med på Gruppeledelsestræf 2024 og få inspiration og ny viden om, hvordan I kan vende situationen til en fed diskussion med masser af energi og plads til gode ideer. Træffet foregår i år i spændende rammer i Fængslet i Horsens.

Frivillighed er under forandring

Lysten til at påtage sig hovedansvaret for en opgave er under forandring – og det bliver stadigt sværere at få nogen til at tage “hatten på”. Det giver mange spejdergrupper nye vilkår for at drive og lede vores frivillige foreninger. Det betyder blandt andet, at det måske kan være svært at finde den næste gruppeleder, tropleder eller bestyrelsesformand.
Men har vi egentlig godt nok styr på, hvordan vi strikker vores behov og tilbud sammen, sådan at det er attraktivt og motiverende nok til at bidrage til?

På Gruppeledelsestræffet dykker vi ned i tidens tendenser i forhold til frivillighed og kommer med bud på, hvordan vi kan gentænke vores traditionelle roller, så vi får løst alle spejdergruppens opgaver. Og særligt dykker vi ned i, hvordan I som gruppeledelse og bestyrelse kan sætte retning for det arbejde og understøtte gruppens frivillige på bedste vis. Derudover vil vi arbejde med, hvordan vi kan gøre det nemmere at træde ind i kredsen af frivillige som en, der ikke er vokset op i en spejdergruppe og dermed ikke har lært at binde diamantknobet som 7-årig eller tale om minier og bævere som noget, alle forstår.

Følgende tematikker vil blive vendt:

 • Hvordan man som frivillig gerne vil ledes, og hvad det stiller af krav til jer som gruppeledelse i forhold til jeres opgave
 • Ledelse af trivslen i gruppen, og hvordan I som gruppeledelse kan arbejde med, at alle har opgaver, som passer godt til dem og som de trives med
 • Arbejdet med løbende at klæde nye folk på til at kunne overtage opgaver, så der altid er nogen klar til at tage over – særligt inden andre pludseligt stopper fra en post
 • Kontakten til forældrene i gruppen og hvordan I kan arbejde med en løbende brug af forældrene til at hjælpe jer med at løse mindre opgaver for gruppen
 • Ledelsen af, hvordan I som gruppe fortsat og løbende laver knaldgodt spejderarbejde, der gør, at I kan fastholde jeres spejdere uge efter uge
 • Hvordan I aktivt kan bruge gruppens medlemsdata til at spotte potentielle udfordringer og nye muligheder i jeres arbejde med rekruttering og fastholdelse

Træffet er sammensat af en blanding af fælles oplæg fra folk, der arbejder professionelt med frivillighed, og som har dugfrisk indsigt i tidens tendenser, samt individuelt valgte moduler, hvor I kan arbejde mere i dybden med netop de emner, der optager jer. Der vil også være fælles aktiviteter samt selvfølgelig mulighed for at blive klogere på Fængslets spændende historie og de tilbud, som huset rummer i dag.

Gruppeledelsestræffet er arrangeret af foreningen Spejderne og foregår på tværs af de fem danske spejderkorps. Træffet er målrettet gruppeledere, gruppeassistenter, bestyrelsesformænd og andre, der arbejder med ledelsen af spejdergrupper fra alle korps.

Praktiske informationer om Gruppeledelsestræffet:

 • Sted: Fængslet, Fussingsvej 8, 8700 Horsens
 • Pris: 995 kroner
 • Maksimalt deltagerantal: 150
 • Tidspunkt: 15. juni kl. 10 til 16. juni kl. 15
 • Tilmelding: Du kan tilmelde dig via dette link
 • Tilmeldingsfrist: 26. maj (dagen inklusiv)