Spejderne har udviklet et fælles Ungdomslederdiplom

|

Kategorier

Foreningen Spejderne

Spejdere i Danmark er en del af Danmarks stærkeste fællesskab. Vores fem medlemskorps’ aktiviteter for deres tilsammen 70.000 medlemmer er ofte vidt forskellige i udformningen, men i kernen handler det om at lave aktiviteter for børn, unge og voksne, som udfordrer og udvikler samt prøver grænser af både i det store og små.

Som spejder gennemfører man jævnligt et ungdomslederkursusforløb i sit spejderkorps, hvor spejderne tilegner sig vigtige kompetencer, der også er relevante i andre sammenhænge end i spejderlivet. Bandt andet har vores nuværende skatteminister Jeppe Bruus udtalt i anledning af afholdelsen af ‘Spejderne på Slotsholmen 2023’, at “det at gå til spejder var den bedste lederuddannelse, han kunne få”.

Derfor har vi udformet et diplom, der kan hjælpe kursisterne på tværs af korpsene med at fremvise, hvilke kompetencer og egenskaber, de har tillært sig gennem deres lederuddannelser overfor ikke-spejdere. Der er tre forskellige diplomer, der viser de forskellige kompetencer, som børn og unge tilegner sig i løbet af deres uddannelsesforløb.

Lederuddannelsesdiplom I

Er ofte relevant for spejdere i alderen 11 til 13 år, der har gennemført et kursus i et af de danske spejderkorps med formålet at ruste deltageren til at være en aktiv leder i enheden med udgangspunkt i aktuelle, nærværende temaer/problemstillinger/situationer. (fx PUF, PLan, Roland 1, UnglederSTART, Ungleder 1, PL 1)

Du kan hente diplomet her 

Lederuddannelsesdiplom II

Er ofte relevant for spejdere i alderen 14 til 16. Her har spejderne ofte været på et kursus, hvor de lærer at lede andre og tage ansvar for en gruppe. (fx PLan, Roland 2, Ungleder 2 & 3, PL 2)

Du kan hente diplomet her

Lederuddannelsesdiplom III

Er ofte relevant for spejdere i alderen 17 til 20 år, der har gennemgået et kursus, hvor de er blevet udfordret både fysisk og psykisk og har lært at holde hovedet koldt i pressede situationer. (fx PLus, ULK, Diamant (extrem), Ungleder X)

Du kan hente diplomet her

Du kan læse mere om, hvad vores medlemskorps tilbyder af kurser nedenfor

Det Danske Spejderkorps

KFUM-Spejderne

De grønne pigespejdere

Danske Baptisters Spejderkorps

Dansk Spejderkorps Sydslesvig