Danmark godkendt som kandidat til den 27. verdensjamboree

|

Kategorier

Foreningen Spejderne

Når op mod 50.000 spejdere fra hele verden mødes på den 27. verdensjamboree i 2031, så er der en god chance for, at det bliver i Danmark. Spejdernes kandidatur til verdensjamboreen er netop (officielt) blevet godkendt af the World Organisation of the Scout Movement (WOSM), og den endelige tildeling af et eventuelt værtskab foregår via en afstemning på den 43. World Scout Conference, der afholdes i Egypten fra den 17. til 23. august 2024.

Hundrede år efter, at den danske spejderbevægelse var vært for den hidtil eneste verdensjamboree på dansk grund (1924 i Ermelunden) kan vi få tildelt et nyt værtskab for verdensjamboreen. Et frivilligt team har med støtte fra Spejdernes sekretariat udarbejdet et bud på vegne af den danske spejderbevægelse, der skal sikre, at verdens største spejderlejr kommer til Danmark i 2031.

Hvorfor vil vi have verdensjamboreen til Danmark?

Vi tror grundlæggende på, at vi som værter vil kunne give deltagerne en fantastisk spejderoplevelse og vise omverdenen, hvordan den danske spejderbevægelse arbejder i forhold til ungeinddragelse, patruljesystem og vores spejdermetode. Dertil kommer, at vi gennem værtskabet for et så stort event vil kunne udvikle det tværkorpslige samarbejde yderligere, give spejdere nye muligheder for at teste deres evner, skabe en stærkere kulturforståelse- og udveksling med resten af spejderverdenen samt indsamle værdifulde lejrerfaringer, der kan hjælpe os med at tage vores tværkorpslige flagskib – Spejdernes Lejr – til nye højder i fremtiden.

Læs mere om vores bud på kampagnesiden www.wsj2031dk.org

En dansk spejder på den 25. verdensjamboree i Sydkorea. Foto: Jean-Pierre Pouteau

Hvem konkurrerer vi mod?

Samtidig med, at Danmark er blevet godkendt som kandidat, er the ’Alliance’ også blevet godkendt som kandidat til værtsskabet for den 27. verdensjamboree. The ’Alliance’ består af fem nationale spejderorganisationer fra henholdsvis Ecuador, Egypten, Kenya, Bangladesh og USA, der under temaet ’Connecting Cultures’ foreslår at afholde lejren i the Summit Bechtel Scout Reserve i West Virginia, USA. Læs mere om deres bud her

Hvad er den videre proces?

Med vores officielle godkendelse som kandidater til den 27. verdensjamboree, kan vores frivillige kampagneteam nu, officielt, føre kampagnen på vegne af den danske spejderbevægelse. Det betyder, at der blandt andet vil være repræsentanter fra det danske kampagneteam til stede på internationale spejderbegivenheder såsom Asia-Pacific Regional Scout Leaders Summit, Den Nordiske Konference og Roverway. Derudover vil kampagneteamet også række ud til strategiske nationale spejderorganisationer for at sikre, at de kender og forstår vores bud. Du kan finde oversigten over de vigtigste milepæle i den kommende kampagneperiode her

Hvis vi vinder afstemningen til den 43. World Scout Conference, der afholdes i Egypten fra den 17. til 23. august 2024, så vil der starte et længere forløb, hvor vi gradvis skal udvikle og specificere vores arbejde med at planlægge lejren. Se en oversigt over eventuelle milepæle her

Yderligere spørgsmål?

Kampagneteamet afholder et online informationsmøde den 23. maj fra kl 19:00, hvor det vil være muligt at stille spørgsmål om vores bud. Vi har oprettet en facebookbegivenhed her eller du kan deltage i mødet via dette teamslink

Har du ikke mulighed for at deltage i dette møde, så er du også velkommen til at skrive til contact@wsj2031dk.org eller de to kampagneledere Ida Mikkelsen og Casper Sigersted på henholdsvis ida@wsj2031dk.org og casper@wsj2031dk.org