Spejdere mødes med folketingspolitikere

|

Kategorier

Spejderne på Slotsholmen

Spejdere fra hele landet var inviteret ind til at mødes med folketingspolitikere til dette års udgave af Spejderne på Slotsholmen. Her deltog alle i et spejderløb med folketingspolitikere på Christiansborg, hvor de sammen skulle løse opgaver på seks poster omhandlende demokratiet. Dagen gav anledning til mange gode snakke mellem politikerne og spejderne.

Der var højt humør og stor nysgerrighed, da omkring 100 spejdere kom ind på Christiansborg, hvor de mødtes med 15 medlemmer af Folketinget. Her blev spejderne delt op i patruljer sammen en folketingspolitiker, og sammen blev de sendt ud på et spejderløb bestående af seks forskellige demokratiposter.

Der blev desuden tid til at tage et fællesbillede på trappen i Vandrehallen. Foto: Johny Kristensen

Demokratiet i fokus

For mange børn er spejderbevægelsen et af de første steder, hvor de lærer at tage ordet i en forsamling, ligesom der findes demokratimærker eller lignende i Spejdernes fem medlemskorps. De demokratiske værdier er vigtige for spejderbevægelsen, og derfor er Spejderne på Slotsholmen en god anledning til at en samtale med politikerne i øjenhøjde.

På spejderløbet skulle spejderne og politikerne sammen løse nogle udfordringer med fokus på forskellige aspekter af demokratiet. Fx hvordan man forhandler en finanslov, arbejder med kunstig intelligens eller løser krisesituationer som Covid-19 pandemien.

Undervejs på spejderløbet var der tid til at se på de flotte omgivelser. Her viser Victoria Velasquez Folketingssalen frem for en patrulje. Foto: Johny Kristensen

Mulige samarbejder blev vendt

Inden spejderløbet havde repræsentanter fra den danske spejderbevægelse mødtes med medlemmerne af Folketinget for blandt andet at snakke om mulighederne for at styrke børns trivsel samt bruge spejderbevægelsens 70.000 medlemmer fordelt på cirka tusinde lokale foreninger i udviklingen af nye naturområder. Det medførte en god og konstruktiv dialog, der vil fortsætte i den kommende tid.

Læs mere om formålet med Spejderne på Slotsholmen her