Explorer Islands

Ungdomsøens aktivitetslaboratorier, Explorer Islands, er lokale laboratorier, hvor vi har skiftet de boblende kolber ud med nysgerrige unge. Eksperimenterne indeholder kreative processer og nyskabende idéer, der alle er med til at give indspark til, hvad Ungdomsøen kan blive.

Explorer Islands er der, hvor drømmene bliver gjort til virkelighed, og med støtte fra Nordea-fonden og TrygFonden sætter vi strøm til de vilde idéer, de nye tanker, og til alle unge i Danmark.

Hvorfor Explorer Islands?

Explorer Islands handler om to ting: Vi vil udvikle indholdet til Ungdomsøen, så der er noget klart, når den åbner i 2019 og vi vil give unge i hele Danmark mulighed for at mærke Ungdomsø-atmosfæren på egen krop.

Spejderne driver projektet, men med Explorer Islands får vi muligheden for at invitere alle unge med i udviklingen af Ungdomsøen. Det er muligheden for at udvikle noget nyt, noget anderledes og teste det af, inden Ungdomsøen går i drift.

Hvad er Explorer Islands?

Explorer Islands har ikke en fast form, men er bygget op af en række dogmer om, hvordan vi gerne vil udvikle Ungdomsøen. Det skal være skabt af unge, for andre unge. Det skal være et tidsbegrænset projekt, der udvikles i samarbejde og partnerskab. Det skal være involverende og nyskabende, og det skal resultere i en aktivitet eller metode som kan bruges på Ungdomsøen når den åbner i 2019.

Det kan være et eksperiment, hvor man undersøger hvad ”fællesskab” betyder, eller hvor man udvikler et politisk kursus for alle, der er ligeglade med parti-politik. Det kan være et laboratorie, hvor vi udvikler Ø-lejren 2.0, eller tester fremtidens escape-games – Der er uanede muligheder.

Vil du skabe dit eget aktivitetslaboratorium?

Har du en god idé til noget, du gerne vil teste? En drøm om, hvad Ungdomsøen skal være, eller en metode du gerne vil have udviklet eller afprøvet i praksis? Så er der flere muligheder for at få det realiseret med Explorer Islands.

Spejderne afholder frem imod 2019 flere workshops, hvor du kan komme og udvikle dine idéer sammen med andre. Der vil være faciliterede brainstorms, hvor vi sammen drømmer om, hvad det næste aktivitetslaboratorium skal indeholde. Næste workshop afholdes 14. april i Aarhus.

Derudover kan I altid skrive til projektlederen, Kasper Rolle, med jeres idéer og tanker, eller hvis I er helt klar, lave en kort projektplan og skrive en motiveret ansøgning og sende den afsted. Læs mere her.