Hvordan hænger bakterier, svampe og spejdermad sammen? Det får spejdere over hele landet snart mulighed for at udforske, når Spejderne lancerer det nye projekt Naturen i Maden – et tværkorpsligt initiativ, der kombinerer friluftsliv, madlavning og naturvidenskab på en legende og lærerig måde.

Mad og natur hænger sammen – også for spejdere

Mad er en uundgåelig del af spejderlivet. Uanset om det er den varme grød, der starter morgenen på weekendturen, den grønne gryderet, der afrunder en begivenhedsrig dag på lejren, eller eksperimenter med urter og grøntsager til det ugentlige spejdermøde, så skaber mad fællesskab, læring og gode oplevelser.

Samtidig er naturen rammen om alt, hvad vi laver som spejdere – og den er meget mere end træer, søer og dybe skove. Naturen findes også i det usynlige: i bakterierne i jorden, i gæren der hæver brødet, og i svampene, der forvandler te til kombucha.

Nye spejderaktiviteter på vej

I projektet Naturen i Maden udvikler Spejderne lige nu en række nye spejderaktiviteter og mærkeforløb, der gør det sjovt og spændende for spejdere i alderen 8-16 år at udforske den usynlige del af naturen – gennem maden. Forløbene bliver, ligesom man fx. kender fra projektet Science Pirater, tilpasset forskellige aldersgrupper og giver spejderne mulighed for at lave fødevarer helt fra bunden: brød med surdej, kimchi med mælkesyrebakterier, hjemmelavet ost og æblemost – alt sammen med naturen som aktiv medspiller.

Vær med fra starten

Projektteamet er i fuld gang med at udvikle indhold, og vi vil meget gerne have spejderlederes input og nysgerrighed med. Har du lyst til at følge med, blive inspireret eller måske selv teste aktiviteter, så skriv dig op til nyhedsbrevet.

Har du spørgsmål eller vil du gerne være mere involveret? Tag fat i:

Tobias Lau (Det Danske Spejderkorps) – tol@dds.dk

Frederikke Møller Helvad (KFUM-spejderne) – frederikkemollerh@kfumspejderne.dk

Projektet Naturen i Maden er gjort muligt med støtte fra Novo Nordisk Fonden.

Følg med i projektet

Vil du holdes opdateret om Naturen i Maden – fx hvornår materialer og mærker bliver klar – så skriv dig op til nyhedsbrevet her