Foto: Lisbeth Birkelund Simonsen

I mere end 100 år har spejderne arbejdet for at bygge en bedre verden. Med 60 millioner spejdere på verdensplan og 70.000 i Danmark rykker det noget, når vi går sammen.

Det er netop tanken bag aktivitetshæftet Sammen om mere biodiversitet i Danmark, som er udgivet i samarbejde med WWF Verdensnaturfonden. Hæftet indeholder 14 aktiviteter, som gør det nemt for spejdere og ledere at arbejde med biodiversitet og vild natur. Aktiviteterne er udviklet, så der er noget for de yngste, de ældste og dem midt imellem.

Du kan downloade aktivitetshæftet her (38 mb).

Sådan bruger du hæftet

I hæftet kan du læse mere om baggrunden for projektet og se udførlige beskrivelser til alle 14 aktiviteter: Hvordan I griber aktiviteten an, og hvordan I efterfølgende reflekterer over, hvad I har set, oplevet og gjort. Men også, hvad I hver især kan gøre for at skabe en bedre verden.

Aktiviteterne kan kombineres på kryds og tværs, så hæftet både kan bruges til at arbejde med vild natur på patruljemødet, weekendturen eller gruppens åbent hus-arrangement for lokalsamfundet.

Hæftet kan bruges på telefonen. Her gør links det nemt at hoppe mellem de forskellige aktiviteter. Du er selvfølgelig også velkommen til at printe hæftet.

Se alle aktiviteterne

Aktivitetshæftet kan være tung at åbne, når mobilsignalet i skoven er svagt. Derfor har vi delt aktiviteterne op, så du har mulighed for at hente en aktivitet ad gangen. Filerne fylder højst 2 mb.

Du kan se alle aktiviteterne her:

biodiversitetsmærke. Frø på åkande.

Bestil gratis mærker

Når spejderne har arbejdet med aktiviteterne i hæftet, kan de få et mærke til deres uniform.

De første 2.500 mærker kan bestilles gratis hos 55nord.dk. Gruppen betaler kun portoen. Efterfølgende kan mærkerne købes samme sted for cirka 10 kroner.

Vi opfordrer til, at man kun bestiller det antal mærker, som man skal bruge. På den måde ender flest mulige mærker på uniformen.

Om projektet

På verdensplan har spejderbevægelsen i mange år haft samarbejde med WWF Verdensnaturfonden. Samarbejdet har udviklet sig til også at være på nationalt plan.

Her samarbejder WWF Verdensnaturfonden og Spejderne om at stille skarpt på biodiversitet, og hvordan vi får endnu flere børn og unge ud i naturen for at blive klogere på biodiversiteten og give dem mod til at tage handling for mere vild natur.

Derfor har vi skabt aktivitetshæftet Sammen om mere biodiversitet i Danmark, som giver inspiration til, hvordan spejdere og PandaClub-medlemmer kan være med til at bygge en vildere verden.

Vidste du, at Spejderne allerede arbejder med verdensmålene i projektet Byg en bedre verden. Du kan læse mere om projektet her.