Velkommen til Ungdomsøen

Hvor vandet dasker dovent mod den bjælkebeklæde anløbsmole, og en råkold vind truer med at tage hatten med sig – lige dér tager en ungdommelig storoffensiv snart sin begyndelse.

Ungdomsøen skabes af de unge

Ungdomsøen bliver et kraftcenter, hvor unge får unikke rammer og gennem workshops, kurser og sociale arrangementer får muligheden for at skabe projekter og aktiviteter på eget initiativ.

Aktiviteter, der skal sætte de unge i stand til at påvirke samfundet omkring dem positivt. Mødet med Ungdomsøen og spejdermetoden skal gøre fremtidens ungdom klar til at tage ansvar og aktivt skabe det samfund, de ønsker.

Explorer Islands – aktivitetslaboratorier for unge

Spejderne har iværksat en række regionale events, Explorer Islands, hvor de sammen med ungdomsforeninger fra hele landet tager forskud på og tester ideer til den samskabelse og energi, de alle skal være medskabere af, når Ungdomsøen åbner i foråret 2019. De første Explorer Islands kan opleves på Roskilde Festival og Spejdernes Lejr i sommeren 2017.

Renovering: Fra søfort til Ungdomsøen

Før ungdommen kan tage det gamle søfort i brug, skal fortet igennem en omfattende renovering både indvendigt og udvendigt.

Der skal etableres tidssvarende faciliteter med forskellige samlingsrum og grupperum, et stort spisehus samt mere end 500 sovepladser både inde og ude. Den unikke natur på øen skal både danne ramme om udfordrende adventure-aktiviteter og fungere som mødested, køkkenhave, spiseplads og soveplads.

Foto: Nikolaj Brünnich Jespersen

Frivillig begejstring

Siden Middelgrundsfonden overtog Middelgrundsfortet i foråret 2015, er der lagt over 12.000 timers frivillig arbejdskraft i projektet. Alt lige fra udvikling af vores vision til trimning af udearealer og oprydning på fortet er varetaget af begejstrede frivillige. Det er vi taknemmelige for, da frivillighed er et bærende princip i spejderbevægelsen. Spejderne vil indtage en vigtig rolle i projektet både før, under og efter istandsættelsen.

Fondsbestyrelsen, koordinationsgruppen, bygherregruppen, den interne rådgivergruppe, kommunikationsgruppen, praktiske arbejds- og tilsynsgrupper er alle frivillige. Der er plads til involvering af flere frivillige kræfter, og måske kan du udvikle både dig selv og projektet med netop dit bidrag. Kontakt info@middelgrundsfonden.dk, hvis du har mod på at bidrage!