Sæt spor med Ungdomsøen

Skal du være med til at sætte dit præg på Danmarks kommende Ungdomsø? Så vær med til sommer i Sønderborg, hvor vi sammen afprøver helt nye rammer for samfundsansvar.

Ungdomsøen vil gerne være med til at sætte kursen mod en mere bæredygtig fremtid, og derfor søger Spejderne og Ungdomsøen lige nu 20-30 unge i alderen 15-25 til at muliggøre samfundsansvar i øjenhøjde. På Spejdernes Lejr sætter Ungdomsøen FN’s 17 verdensmål i fokus igennem debat, dialog og handling, men for at skabe bæredygtig forandring må vi have hele ungdommen med. Så hvordan styrker, inddrager og engagerer vi unge i at skabe et fremtidigt samfund og en verden, de kan se sig selv i? Dét undersøger vi under et 5 dages live udviklings-laboratorium d. 24.-28. juli i Sønderborg under Spejdernes Lejr.

Hvad vi skal

Vi mødes d. 24.-28. juli til et kreativt og energifuldt 5 dages udendørs laboratorium afholdt på Ungdomsøens Verdensmålsplads i forbindelse med Spejdernes Lejr, hvor vi sammen udvikler og afprøver konkrete aktiviteter på baggrund af verdensmålene. Der er ingen, der endnu ved, hvad vi står med i hænderne. Du skal i fællesskab med andre unge involverede være med til at lege, lære, undersøge og afprøve. Sammen tager vi luppen og kigger nærmere på FN’s verdensmål for at lave aktiviteter og handlinger, der er med til at skabe en bæredygtig fremtid med ungdommen i fokus. Vi skaber således et fælles projekt, som vi til slut på laboratorie-forløbet vil præsentere for Spejderne og Sønderborg omegn d. 28. juli.

Hvad du får

 • En uges unik sommer oplevelse, hvor vi fyldes med god energi, kreativitet, nye venner og læring gennem leg
 • Nyt kendskab og viden om FN’s verdensmål for bæredygtighed, samt nye værktøjer til at handle på dem
 • Mulighed for at sætte dit præg på Ungdomsøen og sikre relevansen af den for dig og dit lokalområde
 • Muligheden for at lære af og med andre unge, og sammen skabe et vildt og relevant projekt
 • Et unikt unge-fællesskab og netværk etableret på tværs af baggrunde, viden og kompetencer
 • Nye redskaber til projektudvikling og ledelse, brainstorming og konceptualisering, afholdelse, involvering og facilitering
 • Et indblik i Spejdernes Lejr og hele spejderbevægelsen
 • Ø’xplorer-bevis for at være medskaber af Ungdomsøen samt tilgang til hele Ø’xplorer-netværket af seje unge mennesker, der brænder for at gøre en forskel

Hvad vi forventer


 • At du er mellem 15-25 år
 • At du kommer fra eller har tilknytning til grænseregions-området (Sønderborg, Tønder, Åbenrå, Fredericia, Haderslev og alt derimellem liggende)
 • Aktiv deltagelse i laboratoriet fra d. 24.-28. juli inkl. designworkshop, afvikling, præsentation og feedback
 • At du har lyst til at indgå i vores Ungdomsø-camp (uden for, men tæt på, Spejdernes Lejr og Ungdomsøens Verdensmålsplads)

Vi forventer på ingen måde, at du har erfaring med projektudvikling eller FN’s verdensmål. Vi er et helt team bag, som hjælper, når det bliver svært, og som sikrer, at vi sammen får en god oplevelse i ugen og med vores projekter. Vi forventer derimod, at du har gåpåmod og brænder for at gøre en forskel for dig og os.

Det praktiske

Deltagelse er gratis – vi sørger for overnatning og almindelig forplejning (morgenmad, frokost og aftensmad) fra den 24.-28. juli. Ligeså refunderer vi alle transportomkostninger til og fra lejren. Der er mulighed for at ankomme søndag d. 23., ligesom det er muligt at blive til lørdag d. 29., hvis det ønskes. Skriv det i så fald gerne i din tilmelding.

Tilmelding

Vi inviterer unge fra forskellige ungdomsfællesskaber og netværk fra hele grænseregionen til at arbejde sammen på tværs af baggrunde og kompetencer. Så tag gerne et par venner med fra din organisation, skole eller netværk og vær med til at drømme, skabe og eksperimentere med helt nye koncepter under Spejdernes Lejr d. 24.-28. juli.

Udfyld tilmeldingsformularen: https://goo.gl/forms/GgPHBCVDOhs06ISk2

Der vil være et begrænset antal pladser, og tilmeldingen foregår efter først-til-mølle princip, så skynd dig at få dig selv og din ven tilmeldt. Din tilmelding er ikke godkendt, før du har modtaget en bekræftelsesmail. Deadline for tilmelding er d. 1. juli 2017.

Du er altid velkommen til at rette henvendelse til den projektansvarlige på tlf. 40 59 51 95 eller mail bonnie@spejderne.dk

Vi glæder os til at se dig til sommer!