SPEJDERNE SKAL SAMMEN MED UNICEF GØRE DANSKE SKOLEELEVER TIL HELTE

|

Kategorier

Foreningen Spejderne

Når skoler over hele landet i efteråret 2020 arbejder med Børnenes U-landskalender, så spiller Spejderne en afgørende rolle. I samarbejde med UNICEF Danmark skal spejdere rundt på mere end 100 skoler med en workshop, hvor bevægelse, engagement og rettighedshelte er i centrum.

Selvom der er flere måneder til efterår og jul, så er Spejderne sammen med UNICEF Danmark allerede gået i gang med at forberede en af efterårets store aktiviteter.

Børnenes U-landskalender, som UNICEF Danmark i 2020 samarbejder med Danida og Danmarks Radio om, skal besøge mere end 100 skoler med en aktiv workshop, hvor børns liv i Etiopien, heltens kryptonit og bevægelse er i centrum.

“I UNICEF Danmark er vi meget glade for, at Spejderne vil samarbejde omkring Børnenes U-landskalender. Det er to organisationer, som begge sætter børnene først og sammen kan vi udvikle nogle skoleworkshops, hvor de danske skoleelever bliver udfordret, får sat gang i kroppen – og både lærer noget om sig selv og børn i Etiopien,” siger UNICEF Danmarks Generalsekretær Karen Hækkerup.

I samarbejde med medarbejdere fra UNICEF Danmark udvikler en håndfuld frivillige spejdere indholdet af workshoppen, og i september uddanner UNICEF Danmark mellem 35 og 40 frivillige spejdere i alderen 18-30 år, så de er klar til at tage ud på skoler i hele landet fra midten af oktober.

Læs mere her og søg om at blive en del af fortællerkorpset 

 Om Børnenes U-landskalender

I mere end 50 år har Danida, Danmarks Radio og en udvalgt organisation samarbejdet om Børnenes U-landskalender, hvor overskuddet går til et udviklingsprojekt, som hjælper børn i et udviklingsland.

Børnenes U-landskalender består af flere dele, hvor tv-julekalenderen og lågekalenderen er de mest kendte. Derudover er der en stor skoleindsats med undervisningsmaterialer og skolebesøg, som i 2018 engagerede godt 170.000 børn i 1. til 5. klasse. DR Ramasjang producerer en tv-serie om årets land, hvor danske børn kan blive klogere på andre børn og landets traditioner. Sidst – men ikke mindst er der udviklingsprojektet, som i 2020 hjælper piger i Etiopiens ørkenregion Afar.