Spejdere til afslutningslejrbål Spejdernes Lejr 2017

Vi bliver flere spejdere i Danmark

|

Kategorier

Foreningen Spejderne

I det indeværende år har vores fem medlemskorps oplevet en samlet stigning i antallet af spejdere. Stigningen vækker stor glæde, da flere spejdere betyder, at flere børn og unge bliver beredt til livet gennem fællesskab, friluftsliv og udfordringer. Vi glæder os til at byde både nye og rutinerede spejdere velkommen på Spejdernes Lejr, som i juli 2022 bliver afholdt i Hedeland Naturpark.

”Vi er rigtig glade for, at vi efter en svær tid, hvor Covid-19 har holdt børn og unge alene derhjemme, har oplevet en tilstrømning af nye spejdere. Vi kan se, at det har betydet meget for de spejdere der er kommet tilbage efter nedlukningerne, og vi ser frem til, at vi kan give endnu flere børn og unge en stærk fællesskabsoplevelse ude i naturen,” siger Kristine Clemmensen-Rotne, en af to formænd for foreningen Spejderne.

De grønne pigespejdere, Danske Baptisters Spejderkorps og Det Danske Spejderkorps har alle oplevet en medlemsfremgang på mellem fire og otte procent sammenlignet med første halvår af 2020, ligesom Dansk Spejderkorps Sydslesvig og KFUM-Spejderne begge er optimistiske i forhold til tilgangen i indeværende år.

Forventer at stigningen vil forsætte i det kommende år

Under corona-pandemien har flere fået øjnene op for glæderne ved at opholde sig i naturen, og dette kan fortsat give en øget tilstrømningen til spejderne som har fokus på fællesskab, friluftsliv og udfordringer. Derudover er 2022 også året, hvor næste Spejdernes Lejr afholdes i Hedeland Naturpark. Den tværkorpslige lejr er Nordens største spejderlejr, og her forventes 40.000 spejdere at deltage samt et lignende antal gæster.

”Vi ser typisk en fremgang i vores medlemstal i forbindelse med store lejre og glæder os rigtig meget til at byde folk velkommen på Spejdernes Lejr 2022. Vi ser frem til at give alle en uforglemmelig spejderoplevelse med masser af sjove aktiviteter og spændende udfordringer, samt vise, hvad det vil sige at være spejder anno 2022,” fortæller Stine Kirk Jensen, formand for foreningen Spejderne.

Spejdernes Lejr bliver afholdt fra den 23. juli til den 31. juli 2022 i Hedeland Naturpark som grænser op til Høje-Taastrup, Greve og Roskilde kommune. Du kan læse mere om lejren på www.spejderneslejr.dk

David Sørensen, gråsten DDS, Ellen Lykke Nielsen, De grønne pigespejdere esbjerg, Ellen Lundtoft, Danske Baptisters Spejderkorps Esbjerg, Matilde kfum spejderne, Josi Altmark, Dansk Spejderkorps Sydslesvig rensburg klar til  interview med TVSyd´under Spejdernes Lejr 2017. Foto: Heine Dransfeldt