Spejdernes Lejr er Danmarks største spejderlejr og den største lejr for børn og unge i Norden

Bag Spejdernes Lejr står Det Danske Spejderkorps, KFUM-Spejderne, De grønne pigespejdere, Danske Baptisters Spejderkorps og Dansk Spejderkorps Sydslesvig, som også står bag Foreningen SPEJDERNE.

Spejdernes Lejr bidrager til at realisere SPEJDERNE’s mission om at gøre børn og unge beredt til livet gennem fællesskab, friluftsliv og udfordringer og vise vores omgivelser, hvordan det er at være spejder i dag.

I juli 2022 blev den seneste Spejdernes Lejr afholdt i Hedeland Naturpark på Sjælland med over 32.000 deltagere. Næste Spejdernes Lejr bliver afholdt i 2026. Læs mere om Spejdernes Lejr 2022 her >>

Gennemførelsen af Spejdernes Lejr bygger primært på frivillige kræfter og understøttes af  Foreningen SPEJDERNEs sekretariat.

Til hver lejr udpeges to frivillige lejrchefer, som har ansvaret for planlægning, gennemførsel og afslutning af lejren. Lejrcheferne er udpeget af og referer til bestyrelse for Foreningen SPEJDERNE.

 

Spejdernes Lejr bliver gennemført efter en rammeaftale, der er indgået mellem de fem spejderkorps og bestyrelsen for Foreningen SPEJDERNE:

 

 

Foto (header): William B. Rønnebek