Spejdernes Lejr er Danmarks største spejderlejr og den største lejr for børn og unge i Norden

Cirka hvert fjerde år mødes 35.000 spejdere fra ind- og udland til Nordens største spejderlejr. Her mødes spejdere på tværs af lande – og kommune – grænser, aldersgrupper, korps og religion i et stort fællesskab, der handler om at gøre børn og unge beredt til livet gennem fællesskab, friluftsliv og udfordringer og vise vores omgivelser, hvordan det er at være spejder i dag. Til lejren udvikles over 300 aktiviteter til deltagerne (og besøgende) og der opføres en midlertidig ‘by’ med vand- og elforsyning, lejrhospital, kantiner, madboder, sceneområde, børnehave, parkeringspladser, drop-in aktiviteter og meget mere.

I sommeren 2026 afholdes den næste Spejdernes Lejr, og det bliver den fjerde i rækken. Tidligere har der været afholdt en lejr i Holstebro i 2012, i Sønderborg i 2017 og i Hedeland Naturpark (Sjælland) i 2022.

Bag Spejdernes Lejr står foreningen Spejderne som er en paraplyorganisation for Det Danske Spejderkorps, KFUM-Spejderne, De grønne pigespejdere, Danske Baptisters Spejderkorps og Dansk Spejderkorps Sydslesvig. Gennemførelsen af Spejdernes Lejr bygger primært på frivillige kræfter og understøttes af foreningen Spejdernes sekretariat.

Spejdernes Lejr bliver gennemført efter en rammeaftale, der er indgået mellem de fem spejderkorps og bestyrelsen for foreningen Spejderne:

 

 

Foto (header): William B. Rønnebek