Fond donerer yderligere 60 mio. kroner til opførslen af Fremtidens Spejderhytte(r)

|

Kategorier

Fremtidens spejderhytte

Den A.P. Møllerske Støttefond bevilger yderligere 60 mio. kroner til projekt Fremtidens Spejderhytte, så Fonden kan imødekomme flere af de indsendte ansøgninger om at få tildelt den nye, ikoniske spejderhytte. Den ekstra bevilling, får Fondens samlede beløb op på 140 mio. kroner til renovering af eksisterende spejderhytter og kredshuse samt til udvikling og opførsel af Fremtidens Spejderhytte, der er en arkitekttegnet hytte som er en nytænkning af den klassiske spejderhytte i både form og funktion.

Efter at have gennemlæst alle ansøgningerne om at få tildelt en Fremtidens Spejderhytte, så har bestyrelsen for Den A.P. Møllerske Støttefond besluttet at bevilge yderligere 60 mio. kroner til ansøgningspuljen. Dermed får en større andel af ansøgerne drømmen opfyldt om at få tildelt en Fremtidens Spejderhytte, og det vækker stor glæde hos projektpartnerne.

”Vi har snakket med rigtig mange lokale foreninger, der har haft et stort behov for at forbedre de fysiske rammer for deres frivillige og ikke mindst børnene. Derfor er det helt igennem fantastisk, at Fonden nu gør det muligt at imødekomme flere grupper og kredses ønske om at få tildelt en Fremtidens Spejderhytte.” fortæller Kasper Madsen, sekretariatschef i foreningen Spejderne.

Blandt de mange ansøgere til puljen er det dog ikke alle, som får tildelt en hytte. Den præcise pris og proces for at opføre en Fremtidens Spejderhytte er endnu ukendt, og derfor har Fonden besluttet at udskyde uddelingen af midlerne til den anden side af sommerferien.

Læs mere i denne pressemeddelelse udsendt den 31. maj.

Tre foreninger tester processen for at opføre en hytte

Fonden har imidlertid besluttet, at tre foreninger har skrevet så stærke ansøgninger, at de har fået tildelt en hytte allerede nu. Tanken bag dette tiltag er, at disse tre grupper kan teste den videre proces med at søge om byggetilladelser, indhente håndværkertilbud mm, og på baggrund af dette skrive en vejledning til de foreninger, der senere får tildelt en hytte.

Én af de tre foreninger, der allerede har fået tildelt en Fremtidens Spejderhytte af Fonden er Erik Ejegod Gruppen i Slangerup.

På billedet ses spejdere fra Erik Ejegod gruppen

Hvad er Fremtidens Spejderhytte?

Den A.P. Møllerske Støttefond har i samarbejde med spejderbevægelsen og FDF indsamlet inputs fra spejdergrupper og FDF-kredse i hele landet for at finde ud af, hvordan den ideelle spejderhytte skal se ud, og hvilke aktiviteter, som den skal understøtte. På baggrund af disse inputs har Fonden afholdt en arkitektkonkurrence, som blev vundet af arkitektfirmaet LETH & GORI A/S i samarbejde med Rønnow Arkitekter A/S og VEGA Landskab.

Vinderdesignet hedder ’Fremtidens Spejderhytte’, og er en nytænkning af den klassiske spejderhytte i både form og funktion. Hytten åbner sig således mod omgivelserne, trækker naturen ind og inviterer hyttens brugere til at være udenfor. Hytten, der primært er bygget af træ, er kompakt og rummer de mest nødvendige basisfunktioner for en spejderforening.

Læs mere om designet her

Om projektet

Rundt i landet står der i omegnen af 1.200 hytter og kredshuse, som hver uge samler godt 100.000 børn og unge, der er medlemmer af en lokal spejdergruppe eller FDF-kreds. Mange af bygningerne er af ældre dato og skal i de kommende år enten renoveres eller skiftes ud. Derfor har Den A.P. Møllerske Støttefond i samarbejde med spejderne og FDF igangsat en ambitiøs indsats, der skal bidrage til et kvalitetsløft af spejderhytter og kredshuse i hele Danmark.

Projektet består af to større initiativer, dels er der blevet udviklet en ikonisk og funktionel spejderhytte som foreninger kan ansøge om at få tildelt, dels er der oprettet en pulje til klimavenlig renovering af eksisterende hytter og kredshuse, som har støttet over 68 lokale foreningers renovering af deres spejderhytter og kredshuse.

I alt har Den A.P. Møllerske Støttefond bevilget 140 millioner kroner til disse initiativer. Læs mere om projektet her