Danmark bliver værter for Verdensjamboreen i 2031

|

Kategorier

Foreningen Spejderne

Verdens største spejderlejr kommer til Danmark i 2031! Det er resultatet af en netop overstået afstemning på generalforsamlingen for den globale spejderbevægelse i Egypten, den 21. august. Vi er derfor stolte over at kunne meddele, at flere års kampagnearbejde har båret frugt, og at Danmark har vundet buddet om at være vært for den 27. verdensjamboré i 2031!

Vi ser frem til at byde 50.000 spejdere fra hele verden velkommen i Silkeborg Kommune, hvor naturskønne omgivelser vil danne rammen om spændende og udfordrende spejderaktiviteter. Afstemningen falder samtidige med, at vi kan fejre 100-års jubilæet for den sidste jamboree i Danmark (Ermelunden 1924), og vi er begejstrede over igen at få denne unikke mulighed.

”Vi er utroligt stolte af, at vi for første gang i over hundrede år kan invitere spejdere fra hele verden til Danmark og vise, hvordan den danske spejderbevægelse arbejder med at give unge medansvar og unikke færdigheder. Ambitionen er at give deltagerne en fantastisk spejderoplevelse, men også at afholde en lejr, der uddanner og inspirerer unge til at gøre en positiv forskel i deres lokalsamfund,” forklarer Ida Mikkelsen, der sammen med Casper Sigersted har været kampagneledere for det danske bud.

Resultatet af afstemningen blev offentliggjort på den 43. verdensspejderkonference den 21. august.

Læs pressemeddelelsen sendt ud i forbindelse med tildelingen af værtskabet her

Dobbelt værtskab giver store fordele

Med tildelingen af værtskabet for verdensjamboreen i 2031 lykkedes strategien med at holde forhandlingerne om Spejdernes Lejr 2030 og det potentielle værtskab for verdensjamboreen samlet.

”Vi er rigtig glade for, at vi får muligheden for at gøre brug af stort set den samme lejrplads for Spejdernes Lejr 2030 og Verdensjamboreen året efter. Det gør det muligt for os at foretage nogle større investeringer i lejrområdet, der både giver mening i et økonomisk og et miljømæssigt perspektiv, og som samtidig vil gavne deltagerne på begge lejre,” fortæller Kasper Madsen, sekretariatschef for foreningen Spejderne, der står bag afholdelsen af de to lejre.

Cirka 10 procent af deltagerne på Spejdernes Lejr 2022 var internationale. Foto: Enrique Leon

Tak for en kæmpe indsats

Tildelingen af værtskabet for verdensjamboreen skyldes i høj grad en kæmpe indsats fra mange personer i den danske spejderbevægelse, der i flere år har knoklet med at udvikle idéen og føre kampagne for vores bud på den internationale spejderscene.

”Tak til alle jer, der har støttet og arbejdet hårdt for dette. Jeres indsats har gjort denne drøm til virkelighed. Vi glæder os til at fortsætte arbejdet og til at vi ses i Silkeborg i 2030 til Spejdernes Lejr og igen i 2031, når vi byder verdens spejdere velkommen til deres livs spejderoplevelse!” slutter Kasper Madsen.

Du kan læse mere om kampagneteamet bag buddet her

Du kan læse mere om vores bud her

Det frivillige danske kampagneteam, da de præsenterer vores bud på den 43. verdensspejderkonference i Kairo. Foto: Enrique Leon

Faktaboks: Om World Scout Jamboree (Verdensjamboré)

  • Afholdes af World Organisation of Scout Movement (WOSM) som har 57 millioner medlemmer på verdensplan.
  • Er et af de største udendørs uddannelsesevents for unge i verden og har til formål at fremme fred og forståelse blandt unge fra forskellige kulturer.
  • Afholdes hvert fjerde år i et nyt land og med et nyt tema hver gang. Verdensjamboreen har op til 50.000 deltagere fra mere end 170 lande.
  • Er for spejdere mellem 14 og 17 år og derfor er deltagelse på verdensjamboreen en unik oplevelse for spejdere. Er man 18 år eller derover, kan man deltage som lejrfrivillig.
  • Danmark var sidst værter for en verdensjamboré i 1924, som var den blot anden verdensjamboré i rækken. I 2031 vil det være den 27. verdensjamboré.