Science på fremtidens lejrplads: Kreative udfordringer og teamwork

|

Kategorier

SciencePirater

Hylkedam Spejdercenter i det vestfynske dannede rammen for SciencePiraters første Science på fremtidens lejrplads. Cirka 50 spejdere og deres ledere deltog. Læs om dagen her.

To spejdere tester, om vandet i en kolbe er rent på fremtidens lejrplads.
To spejdere tester, om vandet i en kolbe er rent på fremtidens lejrplads. Foto: Christian Blom-Bloch

Science på fremtidens lejrplads er det seneste skud fra SciencePirater. Arrangementet, der blev afholdt den 7. september, handlede om, hvordan vi spejdere kan tage på lejr i fremtiden, og cirka 50 junior- og tropsspejdere og deres ledere havde tilmeldt sig og meldte klar på Hylkedam Spejdercenter.

Arrangementet bød på masser af aktivitet og samarbejde, da deltagerne blev delt ind i ni patruljer for at arbejde selvstændigt med dagens opgaver. Der var en god aldersspredning, fra 10 til 18 år. Mens nogle patruljer havde en leder til at guide dem, klarede andre sig selv i patruljerne. En enkelt spejder var endda mødt op uden at kende nogen af de andre deltagere, men fandt hurtigt sin plads i fællesskabet.

Tre forskellige aktiviteter

Fokus på dagen var at udforske, hvordan vi i fremtiden tager på lejr, og helt konkret havde frivillige SciencePirater forberedt tre spændende aktiviteter, der alle zoomede ind på fremtidens lejrplads. Spejderne skulle konstruere en vindmølle, rense vand og bygge en vægt.

Vindmøllen skulle ved hjælp af en dynamo skabe lys på en lejrplads. Genbrugsmaterialer som gammelt træ og en tagrende blev brugt, og de fleste patruljers vindmøller drejede lystigt i vinden. Næste udfordring var at bygge et vandfilter, som kunne rense beskidt opvaskevand.

Til sidst var der en konkurrence om, hvilken patrulje der ved hjælp af vægtstangsprincippet og en flaske vand kunne udregne vægten af en skruetvinge. Det vindende hold fandt vægten med kun 2 grams unøjagtighed.

Science på fremtidens lejrplads endte med pizza til alle, inden spejderne blev hentet igen.

Science på fremtidens lejrplads er en del af SciencePiraters nye aktiviteter. Arrangementet gentages til foråret 2025, så følg med i nyhedsbrevet eller på SciencePiraters Facebookside eller Instagramprofil. SciencePirater er sponseret af Villum Fonden. Læs mere om SciencePirater på spejderne.dk/sciencepirater