SciencePirater er naturvidenskabelige spejderaktiviteter, forløb, camps og uddannelse for dig – og alle andre spejdere i hele Danmark.
Det er vilde og lærerige eksperimenter, det er nysgerrighed og prøv-dig-frem – og det er sjovt.

 

I SciencePirater skal vi lave forløb for spejdere i hele Danmark og vi skal lave nemme, lettilgængelige aktiviteter, som kan bruges til ugemøder. Vi vil også uddanne spejderledere til at være nysgerrige og bruge alle de gode, sjove og lærerige spejderaktiviteter, som allerede findes i korpsene – og som SciencePirater vil lave flere af. Og så vil vi lave åbent hus arrangementer med naturvidenskabeligt indhold i de lokale spejdergrupper.

Hvorfor?

Fordi naturvidenskab ikke kun foregår i et klasselokale, men overalt omkring os i byen og naturen. omgivelser, vi som spejdere er en del af hver dag. Med både spejdermetoden og den naturvidenskabelige metode går vi nysgerrigt til en opgave, hvad enten det er at finde en cool måde at lave bål på, eller hvordan man bruger vindenergi til at lade sin telefon op.

Spejderaktiviteter udgør et solidt udgangspunkt og potentiale for at give børn og unge positive oplevelser med naturvidenskab i deres fritid.

SciencePirater er støttet af VILLUM FONDEN, og vi ønsker sammen at skabe mere interesse for naturvidenskab ved at bringe en lang række konkrete spejderaktiviteter med naturvidenskabeligt indhold ud til endnu flere børn og unge.

Alt det fede, sjove og lærerige vi skal opleve med SciencePirater fra 2021 til 2022:

  • Lommebog, en samling af små og sjove naturvidenskabelige aktiviteter, der er rettet mod de mindste spejdere.
  • Aktivitetskompendiet rummer alle de aktiviteter, du som leder kan bruge til et enkelt eller en række spejdermøder, for spejdere i alderen 10 – 16 år. Det er en blanding af aktiviteter der kan laves ganske kort og aktiviteter der inviterer til mere nysgerrighed og undersøgelse.
  • Mærke til spejdere fra 6-16 år. Mærket kan tages på fire møder, og spejderne kan for eksempel udforske vand, lave en vulkan af natron og eddike eller tegne og gætte med fødderne.
  • Aktivitetskasse, som din gruppe kan bestille med materialer til forsøg med dybdegående vejledninger, som kan genopfyldes eller returneres, når aktiviteterne er prøvet af.
  • Camp, et dagsevent med vilde forsøg, hvor spejdere har mulighed for at få fingrene ned i den naturvidenskabelige bolledej.
  • Uddannelse, der henvender sig til dig, der er spejderleder og gerne vil klædes på til at lave science med dine spejdere på ugentlige spejdermøder. Dette tilbud kan du opleve allerede i efteråret 2021.

Du skal da være med 

Vil du være med på holdet, der udvikler de sjove naturvidenskabelige spejderaktiviteter, er der altid plads til en mere. Du kontakter:

Projektleder for SciencePirater, Martin Lennard Eriksen, mle@dds.dk eller tlf. 21330429

Fakta:

Aktiviteterne i SciencePirater hviler på en metode, kaldet Science Spejdermetoden, der kombinerer vigtige metoder og værdier fra spejdermetoden og science metoder.
Metoden er udviklet for at udnytte det store potentiale, der er i koblingen mellem spejderaktiviteter og naturvidenskab, og er teoretisk funderet i problembaseret læring (at lære nyt ved at stille et spørgsmål eller se et konkret problem og finde svaret eller løsningen) og learning-by-doing.

SciencePirater er støttet af Villum Fonden med kr. 5.000.000 samlet for den treårige projektperiode.

SPEJDERNE er en paraplyorganisation, der repræsenterer de fem spejderkorps i Danmark; Det Danske Spejderkorps, KFUM-Spejderne i Danmark, De grønne pigespejdere, Danske Baptisters Spejderkorps og Dansk Spejderkorps Sydslesvig. I alt mere end  70.000 medlemmer fordelt på mere end 1.000 spejdergrupper i hele Danmark og Sydslesvig.

VILLUM FONDEN er en almennyttig fond, der støtter teknisk og naturvidenskabelig forskning, samt miljømæssige, sociale og kulturelle formål i ind- og udland. I 2018 uddelte VILLUM FONDEN 625 millioner kr.

VILLUM FONDEN er stiftet i 1971 af civilingeniør Villum Kann Rasmussen – grundlægger af bl.a. VELUX A/S og andre firmaer i VKR Gruppen, der har til formål at bringe dagslys, frisk luft og et bedre miljø ind i menneskers hverdag. VILLUM FONDEN er hovedaktionær i VKR Gruppen.