SciencePirater er naturvidenskabelige spejderaktiviteter, forløb, camps og uddannelse for dig – og alle andre spejdere i hele Danmark.
Det er vilde og lærerige eksperimenter, det er nysgerrighed og prøv-dig-frem – og det er sjovt.

 

I SciencePirater skal vi lave forløb for spejdere i hele Danmark og vi skal lave nemme, lettilgængelige aktiviteter, som kan bruges til ugemøder. Vi vil også uddanne spejderledere til at være nysgerrige og bruge alle de gode, sjove og lærerige spejderaktiviteter, som allerede findes i korpsene – og som SciencePirater vil lave flere af. Og så vil vi lave åbent hus arrangementer med naturvidenskabeligt indhold i de lokale spejdergrupper.

Og hvorfor?

Fordi spejderaktiviteter og spejdermetoden allerede er fyldt med naturvidenskab. Eksempelvis når spejderne bygger sæbekassebiler eller mobilopladere, navigerer efter stjernerne, måler lydens hastighed, bygger store tårne af rafter, dyrker ost eller noget helt syvende.

Spejderaktiviteter udgør et solidt udgangspunkt og potentiale for at give børn og unge positive oplevelser med naturvidenskab i deres fritid.

SciencePirater er støttet af Villum Fonden, og vi ønsker sammen at skabe mere interesse for naturvidenskab ved at bringe en lang række  konkrete spejderaktiviteter med naturvidenskabeligt indhold ud til endnu flere børn.

Alt det fede, sjove og lærerige vi skal i SciencePirater fra 2020 til 2022:

  • Vi laver problempirat-camps (åbent hus) med naturvidenskabelige aktiviteter for børn, unge og familier, ved spejderhytter, på Ungdomsøen og Spejdernes Lejr i 2022
  • Vi uddanner frivillige spejderledere til at bruge naturvidenskabelige spejderaktiviteter ved ugemøder
  • Vi udvikler konkret aktivitetsmateriale og lommebøger til glæde for børn og unge over hele landet.

Du skal da være med 

Vi er allerede en flok frivillige, som elsker undervisning, naturvidenskab, spejder og eksperimenter. Vil du ikke være med – det bliver sjovt!

Skriv eller ring til projektleder for SciencePirater, Martin Lennard Eriksen, mle@dds.dk eller tlf. 21330429

Fakta:

Aktiviteterne i SciencePirater hviler på en metode, kaldet Science Spejdermetoden, der kombinerer vigtige metoder og værdier fra spejdermetoden og science metoder.
Metoden er udviklet for at udnytte det store potentiale, der er i koblingen mellem spejderaktiviteter og naturvidenskab, og er teoretisk funderet i problembaseret læring (at lære nyt ved at stille et spørgsmål eller se et konkret problem og finde svaret eller løsningen) og learning-by-doing.

SciencePirater er støttet af Villum Fonden med kr. 5.000.000 samlet for den treårige projektperiode.

SPEJDERNE er en paraplyorganisation, der repræsenterer de fem spejderkorps i Danmark; Det Danske Spejderkorps, KFUM-Spejderne i Danmark, De grønne pigespejdere, Danske Baptisters Spejderkorps og Dansk Spejderkorps Sydslesvig. I alt mere end  70.000 medlemmer fordelt på mere end 1.000 spejdergrupper i hele Danmark og Sydslesvig.

VILLUM FONDEN er en almennyttig fond, der støtter teknisk og naturvidenskabelig forskning, samt miljømæssige, sociale og kulturelle formål i ind- og udland. I 2018 uddelte VILLUM FONDEN 625 millioner kr.

VILLUM FONDEN er stiftet i 1971 af civilingeniør Villum Kann Rasmussen – grundlægger af bl.a. VELUX A/S og andre firmaer i VKR Gruppen, der har til formål at bringe dagslys, frisk luft og et bedre miljø ind i menneskers hverdag. VILLUM FONDEN er hovedaktionær i VKR Gruppen.