Sådan bruger du SciencePiraters materiale 

SciencePiraters materialer indebærer:

 • Eksperimentguides (lommebøger) til de yngste spejdere på 6-10 år.
 • Aktivitetshæfte – 18 science aktiviteter til mødeinspiration til ledere 
 • Mærker til alle grene
 • Mærkeguide til ledere 
 • Aktivitetskasse med vildere aktiviteter for børn og unge på 10 år og opefter
 • Woop-jagte og -opgavesæt
 • Camps – få besøg af SciencePirater for spejderne 
 • Uddannelse – så du som leder bliver bedre klædt på.

Hvad kan de forskellige aktivitetsmaterialer?

Der er mange måder, du kan bruge vores materialer på. Du kan tage hele forløb eller hive enkelte aktiviteter ud og samle det med andre aktivitetsforløb

 • Eksperimentguides har vi både en til de 6-8-årige spejdere, som du kan læse mere om her, og en til de 8-10-årige spejdere, som du kan dykke mere ned i her. Disse koncepter er formet sådan, at dine spejdere kan udføre enkelte aktiviteter fra bøgerne eller prøve alle aktiviteterne på flere møder eller i løbet af en weekendtur. 
 • Aktivitetshæftet kan du downloade her, og det er fyldt med en masse aktiviteter for dine ældste spejdere fra 10 år og opefter. Du kan vælge forskellige aktiviteter ud, hvis du kører et særligt tema og kombinere med andre aktivitetsmaterialer end SciencePirater, men du kan også kombinere nogle af aktiviteterne med mærkerne. 
 • Mærkerne kan du læse uddybende om her, og de er inddelt i grene, så der i alt er fire mærker. Til hvert mærke har vi lavet mærkeforløb, der kan tages henover omkring fire møder eller på en weekend. Guides kan du downloade på mærkesiden, og du kan købe mærkerne på SpejderSport.dk eller 55Nord.dk.
 • Aktivitetskassen er for jer, der har prøvet de andre aktiviteter, og som gerne vil noget vildere science! I kassen finder du et aktivitetshæfte med 22 aktiviteter og ingredienser til de mere udfordrende aktiviteter. Du kan bruge enkelte aktiviteter for sig eller kombinere det med vores andre materialer.
 • Woop-appen kan bruges til løb, hvor du introducerer spejderne for science på forskellige måder. Der er 10 opgavesæt, du kan bruge på spejdergrunden, eller du kan finde jagte forskellige steder i landet, fx København, Kolding, Vejle eller Roskilde. Læs mere om Woop-appen her.

Hvis du vil se vores aktivitetsmaterialer og blive endnu mere inspireret, kan du besøge undersiden, der har oversigt over alle vores materialer her.

Vi kommer gerne på besøg

Hvis du ønsker besøg af vores frivillige, der kan stå for inkluderende aktiviteter eller show for dine spejdere sammen med dig og et hold af ledere på en weekendtur e.l., kan du kontakte os. Vores frivillige kan skræddersy showet, så det passer til jeres tema, så tag en snak med os. 

Til sidst tilbyder vi i 2022 uddannelse for lederne i din gruppe eller distrikt/division eller andet spejderfællesskab. Uddannelse klæder dig og dine medledere på til at bruge vores materialer, og det tager typisk en dag, så det er en genial endagsaktivitet for jeres gruppe i en weekend eller lignende. Læs mere på vores kontakt-side via dette link.

Kender du en god science-aktivitet?

Har du den gode idé til en SciencePirater-aktivitet? Tøv ikke med at udfylde dette word-dokument (link) og sende det til projektleder Martin Eriksen på mle@dds.dk!