Fondsstøtte: Spejderne får 7 mio. til at nå ud til flere børn og unge

|

Kategorier

Foreningen Spejderne

Nordea-fonden og TrygFonden har uddelt 7 mio. kr. til Spejderne. Den store uddeling skal støtte Explorer Islands, udviklingen af de lokale spejdergrupper og udbredelsen af en moderne fortælling om spejderbevægelsen.

Foto: Margrethe Grønvold Friis

Endnu flere børn og unge skal i fremtiden have berøring med spejder og opleve fællesskab, friluftsliv og udfordringer. Det er en af Spejdernes målsætninger, som nu har fået et gevaldigt skub i form af en fondsuddeling på 7 mio. kr. fra Nordea-fonden og TrygFonden.

”Vi er enormt glade for, at Nordea-fonden og TrygFonden kan se potentialet i vores mål om at nå ud til endnu flere børn og unge. Vi kan mærke, at fondene er begejstret for, at de fem korps har samlet sig om en fælles mission og fælles mål”, siger formand for Spejderne, David Hansen.

Uddelingen skal støtte tre indsatser. For det første skal uddelingen støtte aktiviteter, hvor unge uden spejderbaggrund får berøring med spejdermetoden. Det gælder fx projektet Explorer Islands, som er en forløber for Ungdomsøen.

For det andet skal uddelingen støtte udviklingen af de lokale spejdergrupper, så man kan fastholde og udbygge den medlemstilgang, spejderbevægelsen oplever for tiden. Et af de konkrete tiltag er et fælles gruppeudviklingsprojekt, som skal bibringe viden og værktøjer til, at endnu flere lokale grupper kan spire.

”Skal flere børn og unge have den positive påvirkning i deres liv, det er at opleve spejderfællesskabet, er det i spejdergrupperne, det sker. Kan vi med viden og inspiration løfte hver enkelt af de omkring 1.000 spejdergrupper i Danmark bare en lille smule, vil det have en stor effekt på nationalt plan”, siger formand for Spejderne, Morten Junget.

For det tredje skal uddelingen støtte udbredelsen af en tidssvarende og moderne fortælling om spejderbevægelsen med udgangspunkt i Spejdernes mission: At gøre børn og unge beredt til livet gennem fællesskab, friluftsliv og udfordringer.

”Vi ved fra undersøgelser, at folk uden spejderbaggrund ikke skelner mellem de enkelte spejderkorps, når de tænker på spejderbevægelsen. Derfor giver det også rigtig god mening, at vi i de fem korps samarbejder om at udbrede en overordnet og moderne fortælling om, hvad spejder er i dag. Det betyder ikke, at korpsenes egne værdier og forskelligheder skal tilsidesættes, men at vi har en samlet overordnet fortælling om, hvad spejder er, og hvorfor spejder er et vigtigt og meningsfuldt tilbud for børn og unge”, siger Thea Hass.

Projektperioden for de tre projekter løber frem til 31. maj 2019.