Stem på Spejderne til UNICEFs Børnepris 2023

|

Kategorier

Foreningen Spejderne

Spejderne er nomineret til UNICEFs Børnepris på grund af vores store indsats for blandet andet at skabe fællesskaber for børn og unge på tværs af aldre, interesser og sociale skel i trygge rammer. I alt er tre kandidater nomineret, og du kan stemme på Spejderne frem til den 12. november.

Hvert år hylder UNICEFs Børnepris en person, en organisation eller en virksomhed, der gennem flere år har ydet en særlig bemærkelsesværdig indsats for børn og unge i Danmark eller internationalt. I år har UNICEFs bestyrelse indstillet Den Grønne Ungdomsbevægelse, Lær for Livet og Spejderne til prisen.

Spejderbevægelsen får flotte ord med på vejen

I begrundelsen skriver UNICEF blandt andet;

”Spejderne er nomineret til UNICEF’s Børnepris, fordi de som landets største børne- og ungdomsbevægelse med over 70.000 medlemmer lykkedes med at skabe fællesskaber. Både organisatorisk og for det enkelte barn. Under devisen “hvis det ikke er sjovt, er det ikke spejder” samler bevægelsen børn og unge på tværs af aldre, interesser og sociale skel i trygge rammer, hvor der er plads til at begå fejl og prøve grænser af. Spejderne giver børn og unge en forståelse for naturen, for sig selv og for det større hele, vi alle er del af. Bevægelsen tiltrækker stadig flere medlemmer, og består af en samling af flere korps. Det var Spejderne, der tog initiativ til Ungdomsøen, som i dag er en ø for, drevet af og med unge.”

Hjælp os med at vinde prisen

Nomineringen er en stor anerkendelse af vores indsats for at gøre børn og unge beredte til livet, og du kan hjælpe os med at vinde prisen ved at afgive din stemme på os her

Du kan også opfordre dine venner og bekendte til at stemme på os ved at dele denne artikel på sociale medier. Alle som afgiver deres stemme deltager i lodtrækningen om 10 UNICEF-muleposer i økologisk bomuld og en medfølgende drikkeflaske.

Afstemningen løber frem til den 12. november, og den 20. november (Børnenes Dag) vil vinderen få prisen overrakt i FN Byen.

Flere relevante indsatser

Som nævnt i nomineringen spillede Spejderne en vigtig rolle i tilblivelsen af Ungdomsøen som er et fristed, hvor de unge bestemmer og selv sætter rammerne. Derudover har Spejderne også været med til at skabe en række tværkorpslige aktiviteter og projekter med fokus på at skabe inkluderende fællesskaber og gøre verden til et bedre sted. Nedenfor er der samlet et lille udpluk af vores tværkorpslige projekter:

På Spejdernes Lejr 2022 gav vi bl.a. 65 ukrainske flygtninge et pusterum fra krigen, vi byggede en Læringsspiral med fokus på Verdensmålene som vartegn og lavede en børnerettighedsaktivitet sammen med UNICEF, der bl.a. resulterede i sjove aktivitetsmaterialer til gruppernes brug efter lejren.

Under Corona-pandemien startede vi det tværkorpslige projekt ’Børnene tilbage i fællesskabet’, som gav støtte til at opstarte og udvide grupper i udsatte boligområder med henblik på at få flere børn tilbage i fællesskabet.

Gennem Fonden Spejderhjælpen lærer spejdere i alle aldre om ”duty to others”, hvordan vi som spejdere har en helt særlig pligt til at bidrage og skabe værdi omkring os og støtte andre, der har behov for det. I år samarbejder Spejderhjælpen med Folkekirkens Nødhjælp om at hjælpe flygtningebørn i Libanon.

I forbindelse med Spejderdagen i 2018 udgav vi aktivitetsmaterialet Byg en Bedre Verden i et forsøg på at gøre verdensmålene mere nærværende for spejdere i alle aldre.

Du kan læse om flere af Spejdernes nuværende og tidligere projekter her