Materialer og viden til at arbejde med gruppeudvikling

Her på siden kan du finde konkrete materialer og viden om hvordan man skaber udvikling i en spejdergruppe. Der er fokus på hands-on produkter, som I kan bruge direkte i jeres gruppe.

Tre minutprogrammer – lige til at gennemføre

Det bliver ikke nemmere at sætte fokus på gruppeudvikling. Ligegyldigt om gruppen har 30 min, 1 time eller 2 timer til at sætte gruppens udvikling på dagsordenen, så har vi processen til jer. Brug 30 min på et ledermøde eller to timer på en lederweekend.  Hent guiden til hvordan I trin for trin arbejder med gruppeudvikling her:

Power point præsentation der guider gruppen gennem de seks centrale områder indenfor gruppeudvikling.

Materialer der understøtter gruppens udvikling

SPEJDERNE har udviklet en række materialer, der gør det nemt og sjovt for gruppen at sætte gruppeudvikling på dagsordenen. Kontakt dit korpskontor og få materialerne gratis eller print selv materialerne her fra siden.

Gruppeudviklingskort

Gruppeudviklingskort med gode spørgsmål, der sætter gang i refleksionen inden for følgende temaer: rekruttering og motivation, forældresamarbejde, ledelse af gruppen, aktiviteter, spejdere 11+ samt synlighed og kommunikation.

Gruppens næste udviklingstiltag

Et spørgeskema til at hjælpe med at identificere hvilket område det er vigtigst for jeres gruppe at arbejde med.

Udviklingsplan

En udviklingsplan der hjælper jer med trin for trin at lave en plan inden for et bestemt udviklingsområde.

Inspirationsmateriale: Seks centrale områder for gruppeudvikling

Seks plakater med hvert sit tema, der helt kort formidler, hvad der skal til for at skabe udvikling og vækst i en spejdergruppe.

Viden om gruppeudvikling

Gruppeudviklingsredskaberne er udviklet med udgangspunkt i analyser om gruppeudvikling. Hvis du har lyst at dykke ned i analyserne, kan de hentes her.

 

Foto: Morten Gimm Kongsfelt